SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Quinze anys de presó per un narcoassalt a trets a Tornabous

El Suprem ratifica les condemnes contra una banda criminal detinguda el 2017 || El líder de la xarxa va ferir de bala una de les víctimes i van disparar als Mossos

El judici es va celebrar el febrer de l’any passat a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el febrer de l’any passat a l’Audiència de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem ha ratificat les condemnes que van dels dos anys als més de quinze de presó per als membres d’una organització criminal per dos assalts amb armes de foc a narcotraficants per robar-los la droga a Tornabous el 2017. En el primer, una de les víctimes va resultar ferida al rebre un tret al cap i en l’altre van obrir foc contra agents dels Mossos d’Esquadra que els perseguien. El Suprem ha desestimat el recurs presentat per les defenses de quatre dels acusats, entre ells el líder de la banda, condemnat a quinze anys i nou mesos de presó, vuit dels quals per un delicte de temptativa d’homicidi perquè va ferir al cap d’un tret un home durant un narcoassalt que es va produir el 15 de gener del 2017.

Els condemnats ja van recórrer en primera instància davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va ratificar la sentència de l’Audiència de Lleida. Ara, el Suprem ha fet el mateix i desestima els recursos presentats per les defenses, que al·legaven, entre altres motius, que s’havia vulnerat la presumpció d’innocència. La sentència ja és ferma.El judici es va celebrar el febrer de l’any passat a l’Audiència de Lleida, que va condemnar set homes i una dona, a qui van imposar dos anys de presó i una multa de 10.000 euros perquè quan la van detenir, el 23 de febrer del 2017 a l’estació d’autobusos de Lleida, portava una maleta carregada amb més de cinc quilos de marihuana.

La dona tenia la missió de portar la droga a Suïssa, on la substància triplicava el seu valor. Dos dels assalts es van produir el gener i el març del 2017 a Tornabous. En un d’aquests, van disparar a una víctima de l’assalt i en l’altre van obrir foc contra mossos d’esquadra.

El cap de la investigació de la policia va declarar que el grup havia fet d’aquests assalts “el seu mode de vida” i que anaven armats als robatoris. El Suprem arriba a la mateixa conclusió que l’Audiència de Lleida i el TSJC i recorda que “integraven un grup constituït amb la finalitat de dedicar-se conjuntament a cometre delictes de gravetat (...) amb l’acceptació de l’ús d’armes en les transaccions per part dels acusats”.

tracking