SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La nova adjudicatària comença la demolició dels peatges de l'autopista

L'UTE va començar ahir els treballs a l'accés de Lleida ciutat i avui aborda la demolició || Preveu tenir a punt les obres a totes les casetes aquest mateix mes

Operaris retirant ahir peces de les casetes de peatge de l’autopista a l’accés de Lleida ciutat.

Operaris retirant ahir peces de les casetes de peatge de l’autopista a l’accés de Lleida ciutat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova adjudicatària de l’AP-2 va començar ahir els treballs previs a la demolició de les casetes de peatge de l’autopista a l’accés de Lleida ciutat i avui començaran la demolició. Per poder fer-ho, es desviarà el trànsit cap als laterals. Així ho van assegurar fonts de la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Arnó, Aquaterra i Rubau, que des de dilluns es fa càrrec del manteniment de l’autopista al seu pas per les comarques de Lleida.

Ara actuaran a les casetes que es troben a l’accés a l’autopista des de la capital del Segrià. No obstant, van avançar que aquest mateix mes de novembre també preveuen tenir a punt l’enderroc de les que es troben a les entrades de les Borges Blanques, Soses i l’Albi.Les mateixes fonts van assenyalar que el seu repte com a nova adjudicatària és que els usuaris “no s’adonin que abans uns s’encarregaven del manteniment i ara ho fan d’altres” i que només percebin que “ara ja no paguen” per circular per l’autopista.L’UTE agafa el relleu a Abertis després que la concessió expirés el passat 31 d’agost. Des d’aleshores, l’autopista (també l’AP-7) és gratuïta, malgrat que l’Estat ja va manifestar a la UE la seua intenció de fer de pagament totes les autopistes i autovies el 2024.

Arnó, Aquaterra i Rubau es van adjudicar el contracte per a la conservació de l’autopista al seu pas per Lleida, un tram de gairebé 61 quilòmetres, que inclou també les àrees de servei de la capital del Segrià i les Garrigues. Suposarà una inversió de gairebé 11,9 milions d’euros durant un termini de dos anys.

L’UTE, al capdavant de l’AP-2 abans del que estava previst

La nova adjudicatària de l’autopista a Lleida ha començat a fer-se càrrec del manteniment de la carretera i de les àrees de servei de Lleida i les Borges un mes abans del que es preveia. En aquest sentit, Abertis, anterior concessionària, va comunicar als seus treballadors que es mantindria al capdavant de l’autopista fins al 30 de novembre. No obstant, el contracte amb Arnó, Aquaterra i Rubau es va formalitzar la setmana passada i les noves empreses ja han agafat les regnes de la carretera.

L’empresa assumeix els contractes subrogables

Fonts de l’UTE d’Arnó, Aquaterra i Rubau, que des de dilluns està al capdavant de l’AP-2 a Lleida, van assegurar ahir que “tots els treballadors que eren subrogables s’han subrogat”. Des de CCOO van explicar que “en principi” haurien de mantenir-se les mateixes condicions que tenien fins ara amb Abertis. Aquesta última va presentar un ERO que va afectar una desena de cobradors de peatge de Lleida. Es mantenen els de conservació.

tracking