SEGRE

IMPOSTOS PLE MUNICIPAL

Mollerussa incrementa un 10% la taxa de la brossa fins als 94 euros a l'any

El consistori busca mesures per reduir la fracció resta i millorar l'orgànica

Imatge d'arxiu de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa.

Imatge d'arxiu de la plaça Manuel Bertrand de Mollerussa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa planteja una pujada del 10% de la taxa de la recollida de les escombraries per compensar l’increment del 12% del cànon que fixa la Generalitat per a l’any vinent. D’aquesta manera, el rebut d’un habitatge passarà de 85,5 euros a l’any a 94,13 euros, una xifra inferior a altres capitals de comarca de Lleida, tal com va explicar ahir l’alcalde, Marc Solsona. El primer edil va remarcar que l’any passat es va incrementar el volum de tones de residus recollits a la ciutat, un fet que repercuteix en el cànon que imposa l’Agència de Residus de Catalunya.

En aquest sentit, va indicar que la voluntat del consistori és dur a terme al llarg de l’any vinent una actuació dirigida a reduir la fracció resta i alhora aconseguir millorar les dades de la recollida de l’orgànica. En municipis com el Palau o Vilanova es porta a terme una prova pilot amb contenidors que s’obren amb una targeta identificativa. L’alcalde va explicar que l’actuació en la qual s’està treballant afavorirà una congelació de la taxa de les escombraries dels pròxims exercicis o, si més no, reduir la pujada que es preveu exponencial, ja que l’Agència de Residus incrementa any rere any el preu per tona recollida, per la qual cosa “cal buscar millores en l’eficiència del servei”.

Aquest serà un dels punts que es debatran en el ple extraordinari i presencial previst per demà dijous, com també ho seran dos modificacions més de dos ordenances fiscals: la del preu públic de Fira de Mollerussa, que manté la xifra del 2021 ja que, segons va remarcar el director de l’entitat firal, Xavier Roure, “no és el moment econòmic oportú per fer una pujada”. En aquest sentit, va recordar que als expositors que van participar a la Fira de Sant Josep d’aquest any, celebrada al juny, se’ls van mantenir els preus del 2020 sense aplicar la pujada del 2021, un increment que sí que hauran d’assumir l’any vinent.

tracking