SEGRE

Recuperen a Torres de Segre 114 bicicletes robades i detenen un home que les comprava per enviar-les al Congo

Els Mossos també han intervingut 9,7 quilos de marihuana i 18.000 euros en efectiu

Les bicicletes sostretes.

Recuperen a Torres de Segre 114 bicicletes robades i detenen un home que les comprava per enviar-les al CongoMossos d'Esquadra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents dels Mossos van detenir ahir a Torres de Segre un home, de 49 anys, de nacionalitat congolesa i veí de Lleida, com a presumpte autor d'un delicte de receptació i un delicte contra la salut pública.

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada el passat mes d'octubre després de tenir coneixement que un individu, presumptament, es dedicava a adquirir bicicletes sostretes. Per aquest motiu, els agents van iniciar les gestions per certificar aquest fet i aconseguir situar el lloc on s’emmagatzemaven.

Fruit de la investigació es va determinar que es guardaven en una granja en desús situada a la partida de Vilanova, de Torres de Segre. Ahir al migdia es va fer una entrada i perquisició a la granja on es va sorprendre el sospitós quan estava embolicant rodes. A l'interior es van trobar 114 bicicletes, moltes d'aquestes desmuntades, 72 parells de rodes, tot embolicat per a un trasllat imminent, així com 20 eines elèctriques, entre les quals hi havia diversos trepants i radials.

També es van localitzar 9,7 Kg de cabdells de marihuana i 42 embolcalls de la mateixa droga, preparats per a una venda imminent, i 18.000 euros en efectiu. El preu de la droga comissada, segons l'oficina Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, podria arribar a tenir un preu en el mercat il·lícit de 17.570 euros.

De la investigació es desprèn que les bicicletes sostretes eren enviades, desmuntades i empaquetades, al Congo per vendre-les. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb l'operatiu. El detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Per part dels Mossos d'Esquadra s'estan fent gestions per tal retornar les bicicletes als legítims propietaris, pel que recomana que si algú en el seu moment no va denunciar la sostracció del vehicle, que ho faci ara. 

tracking