SEGRE

POLÍTICA LOCAL

L'alcalde d'Almacelles deixa el càrrec abans que la justícia l'aparti

Després de la sentència que l'inhabilita nou anys per contractes “a dit”, que recorrerà

L'alcalde d'Almacelles deixa el càrrec abans que la justícia l'aparti

L'alcalde d'Almacelles deixa el càrrec abans que la justícia l'aparti

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Ibarz va renunciar ahir a l'alcaldia d'Almacelles abans que la Justícia l'obligui a fer-ho per la sentència que l'ha inhabilitat durant nou anys per contractacions “a dit”. Ibarz, que porta trenta anys en la política local, va insistir en la seua innocència. Gairebé un centenar de veïns es van concentrar ahir a la nit per mostrar-li suport.

Josep Ibarz va deixar ahir l’alcaldia d’Almacelles, abans que la Justícia l’obligui a fer-ho.

Aquesta decisió arriba després de la sentència que el va inhabilitar durant nou anys per contractacions “a dit”. No obstant, Ibarz va recordar que ja prepara un recurs contra la resolució, que no és ferma. Va insistir en la seua innocència i es va mostrar confiat que la justícia li donarà la raó i el declararà innocent.

La renúncia arriba per “obediència i respecte a la legalitat i les institucions” i busca “no entorpir” el funcionament de l’equip de govern i de l’ajuntament. L’oposició va recordar que ja havia demanat que Ibarz dimitís. Joan Bosch (Amunt Almacelles) va dir que “si no hagués renunciat s’hauria sol·licitat un ple per forçar la dimissió ja que la llei l’obliga”.

Ignasi Comella (ERC) va explicar que “hauria d’haver deixat el càrrec fa una setmana” i esperen que l’alcaldessa accidental, Lluïsa Granero, convoqui un ple per donar compte de la dimissió. Francesc Torres (PSC) va assenyalar que Ibarz “ha hagut d’acceptar la sentència, no quedava més remei”. Laia Martí (exedil d’Almacelles en Comú) va assegurar que “ha fet el que havia de fer perquè la sentència és claríssima” i la decisió “beneficia la imatge del poble, ja que es tanca una etapa marcada per la corrupció”.

Martí, que va ser la que va denunciar Ibarz per males pràctiques respecte a la contractació, va deixar el consistori fa gairebé un any. El Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers va defensar que aquests treballadors públics garanteixen que “els nostres representants puguin exercir el mandat dins del marc legal”, després que Ibarz digués que “he estat víctima de qui no va fer la seua feina com era la seua obligació”, amb referència al secretari i a l’interventor. Ibarz va ser condemnat pel jutjat penal número 1 de Lleida a nou anys d’inhabilitació al considerar-se provat que va contractar de forma irregular, sense concurs públic, nou persones.

Aquesta circumstància constitueix, segons el jutjat, un delicte de prevaricació administrativa. Ibarz va dir que no dimitiria al conèixer la sentència al·legant que aquesta no era ferma, però finalment ho ha fet.

Cinc mandats al capdavant del consistori, tres amb majoriaEl fins ahir alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va sostenir que “el meu compromís i vocació amb el poble es mantenen” i va deixar la porta oberta a presentar-se a les eleccions municipals del 2023.

També va avançar que “en els pròxims dies” demanarà reincorporar-se com a funcionari a la Diputació. Quant al relleu a l’alcaldia, va assegurar que ha de ser el “grup municipal el que decideixi” i va recordar que ja preparen el recurs contra la sentència.

“Seguirem amb el seu projecte, més units que mai”Josep Ibarz (Units per Almacelles) va entrar com a edil a l’ajuntament d’Almacelles el 1991 per CiU, de manera que porta trenta anys involucrat en la política local.

Ibarz ha estat l’alcalde d’aquest municipi del Segrià de forma ininterrompuda des de l’any 2003. Representen cinc mandats al capdavant d’aquest consistori, tres dels quals amb majoria absoluta. Quant als altres dos, del 2003 al 2007 va governar juntament amb ERC, Iniciativa i independents, mentre que entre el 2011 i el 2015 ho va fer només amb ERC.

A les últimes eleccions municipals el partit també va obtenir majoria a l’ajuntament i actualment compta amb 7 dels 13 regidors.Així mateix, Ibarz va ser diputat provincial entre el 2007 i el 2019 i ha ostentat càrrecs com una de les vicepresidències (2011-2015) i l’àrea de Serveis Tècnics (2015-2019). També va ser conseller comarcal del Segrià entre el 1999 i el 2003, i des d’aquest últim any fins al 2007 va ser també vicepresident de la corporació.

Se li aplicarà la reforma local que ja va apartar el president TorraGairebé un centenar de veïns d’Almacelles es van concentrar ahir a la nit davant de l’ajuntament per mostrar suport al fins ahir alcalde, Josep Ibarz.

Vanesa Olivart, portaveu d’Units per Almacelles, va explicar que consideren que la sentència contra ell és “injusta, abusiva i no té ni cap ni peus”. Es va mostrar confiada en la “restitució” d’Ibarz com a primer edil i va assegurar que “seguirem amb el seu projecte, més units que mai”. Els assistents van irrompre en aplaudiments al finalitzar l’acte.

L'alcalde d'Almacelles deixa el càrrec abans que la justícia l'aparti

L'alcalde d'Almacelles deixa el càrrec abans que la justícia l'aparti

tracking