SEGRE

La 14a Mollerussa Lan Party recupera el format presencial amb 250 participants

Fotografia de grup de membres de l’Associació Mollerussa Lan Party.

Fotografia de grup de membres de l’Associació Mollerussa Lan Party.FIRA DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mollerussa celebra aquest cap de setmana la 14a edició de la Mollerussa Lan Party (MLP), la trobada d'aficionats a les noves tecnologies que, després de celebrar-se de forma virtual el 2020, enguany recupera el format presencial. Ho fa amb limitacions degut a la situació sanitària. La més destacada és la limitació de l'aforament, amb 250 participants de les 300 places disponibles, una xifra allunyada dels 700 inscrits que hi havia en edicions anteriors. També hi ha mesures de distància, mascareta o la prohibició de menjar al recinte. L'edició, que enguany inclou un dia menys, va arrencar divendres a la tarda i s'allargarà fins diumenge. Organització i assistents celebren poder-se retrobar al pavelló firal mollerussenc després de dos anys.

Els organitzadors del certamen, Fira de Mollerussa i l'associació Mollerussa Lan Party, es mostren satisfets d'haver pogut recuperar el format presencial d'aquesta cita, adreçada als aficionats dels ordinadors i dels videojocs. "Fa que la gent, a part de connectar-se i jugar, es puguin relacionar i compartir experiències, que és un dels factors diferencials de la Lan Party", ha explicat el director de fira de Mollerussa, Xavier Roure. Per la seva banda, el portaveu de l'associació Mollerussa Lan Party, Edu Roca, ha indicat que per poder recuperar el format virtual s'ha hagut de limitar "molt" l'aforament, entre altres mesures de seguretat. "És una edició estranya", ha qualificat, tot i afegir que l'organització no es pot arriscar "a que hi hagi un brot". "Estem 48 hores convivint, som una macrobombolla de convivència", ha dit. A banda de la limitació de l'aforament, les altres mesures que inclou la trobada son la distància de seguretat, control control de la temperatura amb una càmera termogràfica, l'obligació de portar mascareta i la prohibició de menjar fora de l'espai habilitat per fer-ho.

En total, aquesta edició ha omplert 250 places de les 300 que hi havia disponibles i que suposaven un aforament de menys de la meitat dels inscrits en anteriors edicions. Roca ha dit que el gruix dels assistents provenen de Catalunya, de la franja d'Aragó i del País Valencià. Així mateix, s'ha mostrat sorprès que l'edició d'enguany hagi atret a persones que no havien participat en cap de les anteriors convocatòries. En general, diu que la sensació del públic és "d'agraïment". "Molta gent ens ha donat les gràcies, més que mai, per haver organitzat aquest esdeveniment perquè cada vegada és més difícil trobar certàmens d'aquestes característiques, i amb aquesta situació sanitària, encara ho és més", ha explicat.

En aquest sentit, el públic també valora que la Lan hagi tornat al format presencial després de dos anys. El participant de Barcelona Eduardo Pastor s'ha mostrat "encantadíssim" de tornar a la MLP per retrobar-se amb amics que feia temps que no veia. "No participarem a cap competició sinó que és un any de retrobar-se amb la família i d'estar en un ambient social", ha indicat. "Em van invitar a venir i com que feia temps que no es celebrava em van entrar ganes", ha dit Oriol Marcos, un jove targarí que ha explicat que durant el certamen jugarà al League of Legends.

Pel que fa al contingut, la trobada inclou fins a sis competicions, sent el més esperat el torneig de League o Legends (LoL). Les altres son FIFA 2022, Age Of Empires, Valorant, Super Smash Bros i PokerLan. En aquest sentit, Roca ha indicat que es manté l'aliança amb l'empresa Gamesports Lleida, organitzadors del torneig de LoL, el qual enguany es pot jugar en format presencial o virtual des de casa i està obert a tot l'estat. A més, Gamesports Lleida retransmet en català les partides de LoL de la Mollerussa Lan Party, així com també els partits de les lligues de LoL que es juguen aquest cap de setmana i que es poden veure en línia. 

La trobada, que enguany s'ha reduït en una jornada, va obrir divendres dia 5 a les 5 de la tarda i s'allargarà fins diumenge dia 7 a les 15 hores.

tracking