SEGRE

ENERGIA PROJECTES

Un poble de l'Urgell projecta una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum

Demana ajuts dels fons Next Generation com a primer cas per ser autosuficient

Les plaques solars s’instal·larien a la teulada del polivalent.

Les plaques solars s’instal·larien a la teulada del polivalent.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Tornabous, celebrat la setmana passada, va donar llum verda a demanar una subvenció dels fons europeus Next Generation per habilitar al pavelló polivalent una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum col·lectiu des d’un únic punt de generació per dotar d’energia solar quatre edificis municipals: el pavelló, l’edifici consistorial, l’escola i la llar d’infants. La instal·lació tindria 72 panells solars i permetria generar 28.000 kW anuals. En cas de rebre l’ajuda, el projecte té un cost de 50.899 euros (IVA inclòs) i pot ser subvencionat en un 80 per cent, és a dir, 38.332 euros.

L’alcalde, David Vilaró, va anunciar al ple que estudien destinar l’energia sobrant als veïns mitjançant el pagament d’una taxa. També va avançar que l’objectiu final és crear una comunitat energètica perquè tot el municipi pugui ser autosuficient energèticament. En posteriors fases del projecte es contemplen instal·lacions fotovoltaiques al Tarròs i la Guàrdia d’Urgell.En el mateix sentit, va aprovar demanar una altra ajuda dels Next Generation per millorar l’eficiència energètica de la casa consistorial.

El projecte té un cost de 220.000 euros.Els ajuntaments de localitats com Bellpuig i Tàrrega també treballen en projectes similars.En un altre ordre de coses, el ple de Tornabous va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2022. En destaca l’increment de la taxa de recollida d’escombraries per als habitatges de dos a sis persones en 5 euros i de més de sis persones en 10 euros. El consistori també bonificarà amb un 50 per cent l’IBI i l’ICIO a aquells que instal·lin plaques solars.

Finalment, es va donar llum verda a les clàusules per a la instal·lació d’una nova canonada d’aigua potable per proveir el nucli de la Guàrdia d’Urgell.

tracking