SEGRE

IGUALTAT RECURSOS

Reforcen l'atenció a les víctimes de violència masclista al Pirineu

Anunci de la consellera Verge ahir a la Seu

Verge es va reunir amb els alcaldes a la seu del consell comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu.

Verge es va reunir amb els alcaldes a la seu del consell comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de l’Alt Pirineu i Aran, centralitzat a la Seu d’Urgell però que tracta els casos de violència masclista de manera itinerant per tot el Pirineu, comptarà a partir del 2022 amb tres nous professionals. Els pressupostos per a l’any que ve destinen una partida per contractar una educadora social, figura inexistent fins ara a l’equip, i ampliar a temps complet la jornada de la directora i l’assessora jurídica. L’anunci el va fer ahir la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en una reunió amb els alcaldes de l’Alt Urgell.

El SIE ampliarà també la freqüència d’atencions que ofereix a Tremp. Una altra de les mesures que durà a terme el Govern serà ampliar el Punt de Trobada, espai per facilitar els encontres amb els fills de progenitors separats o divorciats que es porten malament. Verge va anunciar que treballen perquè l’Alt Pirineu i Aran també disposi d’aquest servei, que ara només és possible a Lleida.

Una possibilitat passa perquè esdevingui itinerant. La presidenta del consell de l’Alt Urgell, Josefina Lladós, va considerar que l’ampliació d’aquests recursos “facilitarà que aflorin” nous casos de violència masclista que ara estan “amagats”. L’ampliació de serveis serveix de resposta als “dèficits històrics” que hi ha al Pirineu, va apuntar la consellera.

D’altra banda, Verge va dir que la possibilitat d’avortar des d’aquesta setmana a la Fundació Sant Hospital de la Seu és “un exemple d’equitat territorial”. Va apuntar que, a part de l’opció farmacològica, “el full de ruta marca com a objectiu poder realitzar interrupcions de tipus quirúrgic”, un desplegament “que es veurà durant els propers mesos”, va concloure.

tracking