SEGRE

PIRINEU POLÍTIQUES DE MUNTANYA

Els consells del Pirineu i Aran reclamen el desplegament de la llei de Muntanya ja

Reunió de consells del Pirineu i el Conselh d’Aran a Sort.

Reunió de consells del Pirineu i el Conselh d’Aran a Sort.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les presidències dels consells de l’Alt Pirineu i la síndica d’Aran van insistir ahir al Sobirà en la necessitat de desplegar ja de la llei de Muntanya i la de Territori. El president del Sobirà, Carlos Isus, va assenyalar que les dos lleis han de posar fi a “l’oblit històric” del Govern amb les comarques de muntanya. “No volem que se’ns tracti amb paternalisme, només que s’entengui el fet diferencial del territori”, va dir.

Van insistir que el desplegament d’aquestes lleis ha de permetre disposar d’un marc normatiu específic que tingui en compte les seues singularitats i que afavoreixi el seu desenvolupament. Van aprofitar per reclamar el manteniment dels actuals tècnics referents d’ocupació (faciliten els processos de transició entre el sistema educatiu i el laboral a partir d’orientació i assessorament), que a totes les comarques sumen una trentena de persones. Respecte a la candidatura dels Jocs Olímpics del Pirineu, van apuntar que continuaran treballant per reivindicar totes les peticions comunes com la millora de les comunicacions terrestres, telecomunicacions i transició energètica.

Els consells de l’Alt Pirineu i Aran consensuen propostes comunes per millorar la vida en aquestes comarques i millorar la governança territorial.

tracking