SEGRE

EMERGÈNCIES POLÈMICA

Interior readmet finalment les tres bomberes lleidatanes apartades al donar a llum

Ahir van rebre la notificació que la seua expulsió com a voluntàries ha estat revocada

Pastoriza (e) ja ha estat readmesa i Calvet (d) està pendent.

Pastoriza (e) ja ha estat readmesa i Calvet (d) està pendent.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Interior va notificar ahir la readmissió a les tres bomberes voluntàries lleidatanes a qui havia comunicat que apartava del cos per no complir les hores obligatòries després de donar a llum i alletar els fills. Són bomberes dels parcs d’Agramunt, les Borges Blanques i Cervera que ahir van rebre la resolució en la qual “s’estima el recurs de reposició interposat i deixa sense efecte la resolució de revocació com a bombera voluntària de la secció activa del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya”. Aquestes notificacions arriben un mes després de la denúncia que van fer a aquest diari les afectades i una setmana després que afirmessin que continuaven sent vetades.

Val a recordar que es tracta de bomberes que no van poder complir el mínim d’hores exigit o que no es van descarregar l’aplicació obligatòria que registra l’activitat perquè feia poc que havien estat mares i estaven alletant els seus fills.Una de les bomberes readmeses és Sara Pastoriza, del parc d’Agramunt, que va afirmar estar “molt contenta” i també va afegir que “crec que la pressió mediàtica ha servit per resoldre el cas i ara toca continuar lluitant perquè no es produeixin altres injustícies”. Per la seua part, Montse Sas, del parc de les Borges, va assegurar que “va ser un procés en el qual va faltar informació i, per orgull, vaig recórrer perquè era una revocació injusta”. Sas es planteja ara una excedència per poder cuidar el seu fill.

Al seu torn, Míriam Calvet, d’Almacelles, va presentar un nou recurs al trobar-se en la mateixa situació que les seues companyes. Al fer-se públics aquests casos, la direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va assegurar que “hem detectat un error i estem treballant per solucionar-lo. S’aturarà la revocació de tres bomberes voluntàries, que es trobaven en una situació similar i seran readmeses”.

El mateix conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va assegurar que “revertim una decisió injusta del passat que calia reconèixer, esmenar i corregir”. Per la seua part, fonts d’Interior van explicar ahir que en dos dels casos es va actuar d’ofici perquè en un l’al·legació es va presentar fora de termini i en l’altre no es va presentar.

tracking