SEGRE

TRIBUNALS TRÀNSIT

Envien a la presó el condemnat per la mort per la jove Marta Soria a l'N-240

El jutge fa marxa enrere en la decisió de paralitzar l'ingrés i ordena ara que hi ingressi en deu dies || El pare de la víctima diu que “al final s'ha fet justícia”

El condemnat i l'altra conductora imputada i que va ser absolta, situada a la dreta, al judici.

El condemnat i l'altra conductora imputada i que va ser absolta, situada a la dreta, al judici.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 2 de Lleida ha fet marxa enrere i ha decretat l’execució de la sentència i, en conseqüència, l’ingrés a la presó del conductor condemnat a dos anys, sis mesos i un dia de presó per haver causat un accident a l’N-240 a Lleida el 16 d’octubre del 2016 en el qual va perdre la vida la jove de les Borges Blanques Marta Soria, de 27 anys. El magistrat ha estimat els recursos presentats per la Fiscalia i l’acusació particular, representada pel lletrat Josep Maria Peiró, després que setmanes enrere hagués paralitzat l’execució de la sentència a l’estimar el recurs de la defensa del condemnat, que argumentava que havia sol·licitat l’indult davant del ministeri de Justícia, com va informar SEGRE el passat 15 d’octubre. El pare de la víctima, Carlos Soria, va explicar ahir que “s’ha fet justícia perquè el jutge ha fet marxa enrere i, per fi, el condemnat entrarà a la presó”.

L’home té deu dies per entrar-hi voluntàriament o, en cas contrari, es dictarà una ordre per al seu ingrés. D’aquesta forma, el jutge afirma que “no hi ha la possibilitat de suspendre l’execució de la pena privativa de llibertat mentre es tramita l’indult i es procedeixi al seu immediat compliment”

La família de la víctima, en el seu escrit, va exposar totes les infraccions que va cometre el condemnat en el que considera que “ha estat un assassinat viari” i va finalitzar l’argumentació a les instàncies judicials dient que “estem passant una cadena perpètua” per un dolor que “és irreversible”. Va afegir que “esperem que com a pares, germans i familiars i amics, vostès puguin empatitzar amb la nostra situació”. La sentència ja és ferma. L’Audiència de Lleida va ratificar el mes de juny passat la condemna per un delicte d’homicidi per imprudència.

Es va considerar provat que l’infractor no va respectar el límit de velocitat, ja que com a mínim anava a 118 quilòmetres per hora quan la via està limitada a 90 km/h. Així mateix, va fer un avançament envaint completament el carril contrari, encara que va veure el vehicle de la víctima. “No hi ha dubte que la causa de l’accident va ser aquesta invasió de carril, ja que la víctima no va poder fer res per evitar la col·lisió”, resa la sentència.

Tanmateix, va descartar la condemna per homicidi dolós a l’assenyalar que no es va acreditar que l’investigat conduís sense els llums encesos o que estigués fent un joc de perseguit-perseguidor amb un altre vehicle implicat en l’accident. La família demanava quinze anys de presó.

El condemnat i l’altra conductora imputada i que va ser absolta, situada a la dreta, al judici.

El condemnat i l’altra conductora imputada i que va ser absolta, situada a la dreta, al judici.

tracking