SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

El túnel de Tresponts obre al trànsit i els veïns celebren l'augment de la seguretat

En servei a les portes del pont festiu, després d'integrar els sistemes de vigilància i emergències al centre de control de Vic || Els membres de la plataforma que el va reivindicar durant anys, “emocionats”

Els primers vehicles van començar a circular a partir de les 9.30 hores.

Els primers vehicles van començar a circular a partir de les 9.30 hores.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou túnel de Tresponts, a la carretera C-14 entre Organyà i l’encreuament de Montant de Tost, va entrar ahir en servei, una setmana després de l’acte per inaugurar-lo i a les portes del pont de la Puríssima. Els operaris van obrir la galeria quan passaven uns minuts de les 9.30 hores i, poc després, el van estrenar membres de la plataforma veïnal que havia reclamat durant dotze anys aquesta infraestructura per millorar la seguretat viària. El tram de l’antiga carretera, ja tancat, tenia una elevada sinistralitat a causa dels despreniments.

Després de travessar la galeria, Maria Besora, membre de la plataforma veïnal, va explicar que el moment d’entrar al túnel va ser “emocionant”. Esther Reig, del mateix col·lectiu, va explicar que els veïns se senten “afortunats” de poder disposar d’aquesta infraestructura. “Ens dona molta seguretat”, va afegir.

Van voler ser les primeres a utilitzar-lo després de “tota la lluita” que han liderat.El vicealcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, i l’exalcalde Albert Batalla van coincidir a qualificar el moment d’“històric”, a través de publicacions a les xarxes socials. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, encarregat d’inaugurar les obres el 24 de novembre, va subratllar que el túnel “augmenta la seguretat” i “millora la connectivitat del Pirineu amb la resta de Catalunya”.La construcció del túnel ha requerit quatre anys, un més del previst. El tram final de les obres es va executar en plena pandèmia.

L’obertura després de la inauguració estava només a l’espera d’integrar els sistemes de vigilància i d’emergències al centre de control viari que el Govern té a Vic. Des d’allà es controlen diferents túnels i carreteres catalanes.El túnel i millores a la carretera han suposat una inversió de més de 35 milions d’euros, una de les més abundants que la Generalitat ha portat a terme a Lleida durant els últims anys. A més de la construcció del pas subterrani, amb una longitud de 1.290 metres, la reforma ha suposat eixamplar la via fins als 10 metres.

S’ha actuat en un tram que supera els tres quilòmetres. El trànsit supera els 3.600 vehicles diaris.

Els primers vehicles van començar a circular a partir de les 9.30 hores.

Els primers vehicles van començar a circular a partir de les 9.30 hores.C. SANS

tracking