SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

La víctima de la violació de Rosselló ratifica la denúncia davant del jutge

L'adolescent, que té una discapacitat intel·lectual, va ser agredida al setembre

Veïns de Rosselló es van manifestar després de fer-se pública l’agressió sexual.

Veïns de Rosselló es van manifestar després de fer-se pública l’agressió sexual.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La víctima de la violació grupal de Rosselló el setembre passat, una jove de setze anys que té una discapacitat intel·lectual, va ratificar ahir la denúncia per l’agressió sexual que va patir davant del magistrat del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida, segons van informar fonts judicials. La menor va declarar per videoconferència acompanyada per membres de l’Equip d’Atenció a la Víctima del Delicte de Lleida (EATAV). Per aquest cas hi ha quatre homes, de 19 a 31 anys, empresonats preventivament.

Un d’ells seria l’autor material i els altres tres hi haurien cooperat o presenciat sense evitar-ho. Tots ells compartien des de feia mig any un pis a la localitat i són d’origen magrebí, igual que la víctima. Els fets van tenir lloc el diumenge 26 de setembre a la tarda, quan la jove va desaparèixer durant unes quatre hores i la família la va buscar per la localitat.

La va trobar una veïna, que la va veure atemorida. La germana va sospitar que havia estat forçada perquè no portava sostenidor. La víctima li va explicar que l’havien pujat en un cotxe i portat a un descampat i un domicili, on l’haurien forçat sexualment en fins a cinc ocasions.

Els investigadors sospiten que hauria pogut ser violada per part de la mateixa persona. El presumpte autor material i un altre home van ser arrestats hores més tard després de la denúncia dels familiars de la víctima. Els altres dos sospitosos van ser detinguts l’endemà a la nit per ser suposadament testimonis de l’agressió sexual i no haver fet res per impedir-la.

El jutge va decretar l’ingrés preventiu a la presó dels quatre després de passar a disposició per un delicte d’agressió sexual. Es van negar a declarar. Posteriorment, tres d’ells –tots tret del suposat autor material– van recórrer la decisió, però la justícia va mantenir la presó per la gravetat del delicte i el risc de fuga.

Al conèixer-se el cas, centenars de veïns de Rosselló van participar en manifestacions, al municipi i a Lleida, per condemnar els fets. L’ajuntament es va posar a disposició de la família de la víctima.

tracking