SEGRE

TERRITORIS POLÈMICA

Sol·liciten una comissió Espanya-Andorra pel conflicte fronterer

Segons la cartografia catalana, la frontera li atorga un 40% de les plaques i bona part de les basses.

Segons la cartografia catalana, la frontera li atorga un 40% de les plaques i bona part de les basses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de les Valls de Valira, al qual pertany l’EMD d’Os de Civís, ha enviat una carta a la delegació del Govern espanyol a Catalunya i a l’am- baixada a Andorra amb la voluntat de poder resoldre amb la màxima celeritat el conflicte per la construcció del camp solar al límit de la frontera entre Espanya i el Principat.

L’alcalde, Ricard Mateu, va explicar que han sol·licitat “l’inici dels tràmits per a la creació de la comissió bilateral” entre els dos es- tats per poder “buscar una solució” a la disputa cartogràfica que hi ha entre els dos costats de la frontera i que afecta territori de l’EMD que representa.

El govern andorrà ha valorat la possibilitat d’oferir “compensacions territorials” a Espanya a canvi de no desmuntar el parc solar si finalment els dos països arriben a la conclusió que part de les plaques fotovoltaiques estan envaint territori del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

D’altra banda, també ha afirmat que, en cas de confirmar-se l’existència d’una disputa que sigui susceptible d’un conflicte diplomàtic, les obres “hauran de parar l’activitat”. La inspecció sobre el terreny que van dur a terme dies enrere els Agents Rurals de la Generalitat va certificar que el parc solar andorrà envaeix 16.000 metres quadrats de sòl lleidatà.

tracking