SEGRE

ADMINISTRACIÓ OCUPACIÓ

Balaguer fa fora dos mestres de les seues guarderies

Al baixar a la meitat el nombre de nens matriculats als centres || Ha resituat dos tècniques en altres places

Imatge d’arxiu de la concentració de suport a les educadores.

Imatge d’arxiu de la concentració de suport a les educadores.P. B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Balaguer ha iniciat els tràmits per acomiadar dos professores de les guarderies municipals, El Patufet i Els Putxinel·lis, i ja ha resituat en altres llocs de treball municipals unes altres dos treballadores amb la categoria de tècniques. L’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que els serveis jurídics estan tramitant ja els dos expedients d’acomiadament, motivats per la reducció del nombre d’alumnes aquest curs, amb una oferta de 156 places en total i amb 84 de matriculats entre ambdós centres. La plantilla de les dos guarderies és actualment d’onze professors i educadors, tres tècnics i el personal de cuina i neteja.

Segons Vidal, la Paeria no pot mantenir el personal que no sigui estrictament necessari i “és evident que pel nombre de matriculats cal reduir plantilla”. Va afegir que, en el cas de les dos tècniques, s’ha arribat a un acord amb el comitè d’empresa i sindicats perquè puguin cobrir altres llocs de treball municipals durant els dos propers anys. En canvi, en el cas de les dos mestres, que tenen una experiència de més de 12 anys, no hi ha hagut acord per mantenir-les a la plantilla municipal.El primer edil va apuntar que en els últims tres anys el nombre de matrícules s’ha reduït, encara que l’any passat es va atribuir a la pandèmia de la Covid-19.

No obstant, “la caiguda aquest any ha estat espectacular, mentre crèiem que es recuperaria el nombre d’alumnes”, va dir. Va afegir que el curs passat aquests llocs de treball ja van perillar, encara que al coincidir amb la pandèmia es va fer una distribució del personal amb més grups.El nombre de matriculats en aquests centres ha caigut en un cinquanta per cent. El curs 2019-2020 hi havia 136 nens; el 2020-2021, un total de 109, i aquest curs, 81, encara que en les últimes setmanes s’han matriculat tres alumnes més.

La setmana passada una trentena de persones es van manifestar a Balaguer en suport a les quatre educadores i també van protestar en contra de la temporalitat i l’acomiadament d’interins.

tracking