SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

Dotze litigis laborals a l'ajuntament d'Alcarràs

Volen pagaments que l'anterior consistori va acordar amb la plantilla

L'alcalde en funcions d'Alcarràs, Jordi Janés

L'alcalde en funcions d'Alcarràs, Jordi Janés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dotzena d’empleats municipals d’Alcarràs han presentat demandes judicials contra l’ajuntament per reclamar pagaments que l’anterior consistori d’ERC va acordar amb la plantilla a l’establir la relació de llocs de treball (RLT). Aquesta es troba actualment en suspens, a conseqüència d’un recurs que l’actual consistori encapçalat per Junts va presentar davant dels tribunals per provar de declarar-la nul·la. L’RLT ara suspesa incloïa pujades salarials que havien d’aplicar-se al llarg de tres anys i començar amb caràcter retroactiu el 2018, un any abans de l’aprovació del document el 2019.

Així ho van explicar fonts municipals, que van precisar que les demandes dels empleats reclamen els pagaments retroactius, al considerar que no els afecta la suspensió posterior de l’RLT. Les quanties reclamades podrien sumar més de 20.000 euros.

L’últim ple va acordar que el consistori es personés en les causes judicials. Es va aprovar per unanimitat, si bé el grup d’ERC, a l’oposició, va valorar que el govern local hauria d’haver negociat amb els treballadors per evitar arribar als tribunals.Per un altre costat, continua en curs la demanda de l’ajuntament per provar d’anul·lar l’RLT aprovada per l’anterior consistori.

L’actual equip de govern la va considerar “lesiva” per a les arques municipals al calcular que incrementaria en uns 380.000 euros els costos de personal. L’alcalde, Jordi Janés, va afirmar que, mentre la relació de llocs de treball va estar en vigor, “Hisenda ens va advertir que ja superàvem el límit de despesa”, va dir, malgrat que part de les pujades previstes encara no s’havien aplicat. “Vam haver d’aprovar un pla economicofinancer”, va afegir.

A l’espera que el jutge decideixi sobre l’RLT, el govern local planteja negociar-ne una de nova amb la plantilla, amb xifres més modestes que consideri “assumibles”.

tracking