SEGRE

COMARCAS

Port Ainé, Espot i Boí Taüll obren 12 rutes de muntanya

Una modalitat que creix aquesta campanya || Les noves nevades augmenten gruixos

L’estació d’esquí de Port del Comte, on ahir el temporal va reduir l’activitat.

L’estació d’esquí de Port del Comte, on ahir el temporal va reduir l’activitat.M.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han posat en marxa aquesta nova campanya 21 rutes per fer esquí de muntanya, 12 de les quals a Lleida, aprofitant la proximitat d’espais naturals com el Parc Nacional d’Aigüestortes, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Caidí Moixeró. Aquesta nova proposta inclou un forfet per recórrer-los i recorreguts geolocalitzats, que es poden descarregar en dispositius mòbils a través de l’enllaç de FGC Turisme Outdoor a la plataforma Wikiloc. Al Pallars Sobirà, l’estació d’Espot Esquí inclou els circuits de Mosquera, el Llop-la Palla, Creu de l’Eixol i Clot de la Bassa.

A Port Ainé són els de Comalforn, Baixant del Bosc, Estadi i Rabasta. A l’Alta Ribagorça, el domini esquiable de Boí Taüll ofereix recorreguts pels circuits d’esquí de muntanya de Bassetes, coll de l’Erta, les Mussoles i Torllusà, entre d’altres.D’aquesta forma, els aficionats a l’esport blanc poden practicar una altra modalitat a més de l’esquí alpí i de fons en circuits fora de pistes. Es tracta d’una pràctica cada vegada més popular i portada a terme per la proximitat a la naturalesa a l’hora d’esquiar.

D’altra banda, les copioses precipitacions que es van registrar durant la jornada d’ahir van deixar més de mig metre de neu nova en cotes altes de Baqueira Beret, on aquest pont festiu han esquiat 58.000 persones, segons dades de l’empresa. L’estació aranesa acumula més de dos metres de neu als cims. Les nevades que es van succeir des de la matinada van beneficiar tots els complexos d’esquí, que no van tenir gaire afluència de públic l’endemà del pont i que esperen aconseguir unes condicions idònies de cara al cap de setmana.

tracking