SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

La Baronia adjudicarà la gestió de tres antigues escoles per allotjar turistes

Les del Puig, Palau i Pallerols, que l'ajuntament ha reformat amb aquesta finalitat

Antiga escola de Palau a la Baronia de Rialb.

Antiga escola de Palau a la Baronia de Rialb.A. B . R

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Baronia de Rialb ha tret a concurs la gestió de tres antigues escoles com a allotjaments turístics. Són les del Puig, Palau de Rialb i Pallerols, de titularitat municipal. El consistori les ha rehabilitat per donar resposta a la falta d’allotjament a la zona per als aficionats a activitats esportives a l’embassament de Rialb.

El consistori ha posat un preu de sortida de 3.484 euros anuals per explotar com a allotjament turístic l’escola de Pallerols. En el cas de l’escola de Palau de Rialb el preu inicial és de 4.283 euros a l’any i de 4.791 per a la del Puig. En totes es plantegen contractes de vuit anys.

L’alcalde, Antoni Reig, va apuntar que els agents turístics són els més indicats per gestionar aquests equipaments públics.El terme municipal de la Baronia està format per la unió d’antigues parròquies, pobles i masies, amb nombroses ermites i esglésies romàniques (23 en total) i edificis que antigament acollien les escoles i les rectories. Les dos últimes dècades, el consistori ha rehabilitat les de Palau de Rialb, Pallerols, la Serra, el Puig i la Torre com a allotjaments destinats al turisme rural, encara que quan no hi ha turistes el municipi els utilitza com a equipaments socials per a celebracions de festes. També actuen com a locals socials d’aquests nuclis.

En el cas de la Torre, el consistori va rehabilitar l’antiga rectoria com a alberg municipal de 38 places. El bisbat de Solsona va cedir al municipi aquest immoble situat al costat de l’església amb l’objectiu de recuperar aquest patrimoni per a un ús social. D’altra banda, entre les condicions per optar a la gestió d’aquests habitatges s’estableix el compromís de dur a terme activitats de promoció, així com executar un pla de manteniment.

tracking