SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Es neguen a ser rescatats a Aran d'una autocaravana encallada pel temporal

No van voler abandonar el vehicle

L’UIM dels Mossos ha fet aquest any 86 recerques.

L’UIM dels Mossos ha fet aquest any 86 recerques.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres persones de nacionalitat alemanya es van negar ahir a ser rescatades pels Pompièrs d’Aran després de quedar atrapades per la neu amb la seua autocaravana a Baqueira i no tenir ni menjar ni beguda, segons van informar els Bombers de la Generalitat. Els afectats van alertar a les 10.30 hores de la seua situació a Naut Aran. Van explicar que portaven quatre dies allà i que s’havien quedat sense menjar ni beure.

Davant d’això, els Pompièrs van preparar un dispositiu format per l’helicòpter i una unitat terrestre per rescatar-los. La idea inicial era treure’ls per aire i van fer una aproximació que va haver de fer marxa enrere per les condicions meteorològiques i es va pensar en la via terrestre, però les tres persones es van negar a abandonar l’autocaravana i van demanar que els subministressin provisions. Davant d’aquesta curiosa situació, un particular que té una màquina llevaneu es va oferir per acudir fins a l’autocaravana, netejar el camí i que el vehicle pogués arribar fins una zona segura per reprendre la marxa.

Els Bombers també van ser alertats ahir al migdia d’un altre vehicle atrapat per la neu. En aquest cas a Josa i Tuixén, a l’Alt Urgell. Van ser alertats a les 12.32 hores i els afectats eren dos persones i un gos que, finalment, van gestionar el rescat amb la companyia d’assegurances del vehicle.D’altra banda, la Unitat d’Intervenció en Muntanya (UIM) dels Mossos ja ha participat enguany en 86 recerques de persones i en 35 incidents per recuperar cossos i objectes.

Aquestes dades les van donar a conèixer ahir amb motiu del Dia Internacional de la Muntanya. Aquesta unitat es va crear el 2001 i investiga accidents i dona suport en rescats a la muntanya.

tracking