SEGRE

ECONOMIA CERTÀMENS

Una trentena de productors i quatre xefs a la Fira De Prop de Preixana

La recupera aquest cap de setmana després de suspendre-la l'any passat per la Covid

El públic va omplir ahir el recinte firal de Preixana on es van exposar productes de proximitat.

El públic va omplir ahir el recinte firal de Preixana on es van exposar productes de proximitat.LAIA PEDROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Preixana recupera aquest cap de setmana la seua Fira De Prop després de suspendre-la l’any passat per la pandèmia. En la seua vuitena edició, pretén “posar en relleu els productes alimentaris i la restauració de proximitat, que elaboren els productors i els restauradors del territori”, va destacar l’alcalde, Jaume Pané. També va animar a consumir per Nadal “productes que tenim a prop i que de vegades són tan desconeguts però que generen economia al territori”.

El certamen compta amb la participació d’una trentena de productors i quatre xefs del territori com Xavi Arnau del Xopluc de Boldú, que va oferir ahir la primera de les tres demostracions culinàries programades en la present edició del certamen que acabarà avui diumenge. El secretari general d’Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga, va presidir la inauguració. Va recordar el seu vincle amb Preixana i va destacar el “salt qualitatiu” de la fira cuidant tots els detalls.

També van intervenir el president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells; i el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, que va destacar el valor de la fira com a “homenatge a l’esforç de les generacions del passat i al seu llegat, basat en la identitat pagesa i l’orgull que se’n deriva”. En el marc del certamen es va presentar l’oli estepari Sisó, d’un nou productor local. Hi va haver un concert infantil a càrrec dels Ambauka i l’escriptor de Balaguer Francesc Canosa va presentar el seu últim llibre sobre el canal d’Urgell, Aigua a els venes.

Crònica d’un miracle català universal.

tracking