SEGRE

PROMOCIÓ GASTRONOMIA

La Fira de l'Oli de la Pobla de Cérvoles recupera els actes presencials

Centenars de persones visiten el certamen

El dinar popular que es va celebrar a la cooperativa de la Pobla del Cérvoles.

El dinar popular que es va celebrar a la cooperativa de la Pobla del Cérvoles.J.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Pobla de Cérvoles va celebrar ahir la seua Fira de l’Oli amb la presència de gairebé mil visitants animats pel bon temps. La població de les Garrigues va recuperar el certamen que es va suspendre l’any passat per la pandèmia de Covid. Van participar-hi una desena de parades de productes ecològics de la població i altres localitats de la comarca, segons va explicar l’alcalde, Jaume Estradé.

Els actes van començar amb un dinar en què es va poder degustar per tres euros pa amb oli i llonganisa i orelleta de postres. La cooperativa va obrir les seues portes perquè tots els interessats poguessin observar el procés de premsatge i embotellament de l’oli verge extra. De fet, la venda d’oli va recuperar els nivells de fa dos anys, segons Estradé.

L’alcalde va indicar que recuperar la fira és vital per a la promoció econòmica de la localitat. Un certamen que va seguir tots els protocols sanitaris per garantir la seguretat per la Covid.La Granadella va ser la primera localitat de les Garrigues a obrir la campanya de fires. També han celebrat Maials, Arbeca, Castelldans, Belianes, els Torms i el Soleràs les seues respectives Festes de l’Oli Nou. L’Espluga Calba va celebrar dimecres passat la VII edició de la seua Fira Oleotèxtil, en la qual va vendre més de 2.500 litres d’oli, a més de jerseis fabricats a la cooperativa tèxtil John Fill.

Va reunir més de 800 persones. La cita més important serà en la 59 edició de la Fira de l’Oli de les Garrigues de les Borges Blanques, que tindrà lloc del 21 al 23 de gener de l’any vinent i és vital per a la promoció del sector. El Patronat de la Fira ja prepara el certamen, que té gairebé tot el recinte reservat.

tracking