SEGRE

ENERGIA

Ajuntaments de Lleida promouen un pla de gestió de biomassa per produir biocarbó

Centre urbà de la població de Torrebesses.

Centre urbà de la població de Torrebesses.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat de municipis del Segrià Sec, formada pels ajuntaments d’Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses treballa en un pla pilot de biomassa per produir biocarbó i utilitzar-lo en finques agrícoles per esponjar la terra i facilitar la retenció de nutrients.

La iniciativa de fer biocarbó sotmetent els residus de biomassa a altes temperatures amb absència o sota contingut d’oxigen ja s’ha presentat a la Diputació de Lleida i a la Delegació de la Generalitat a Lleida per aconseguir la dotació pressupostària, segons un comunicat de la comunitat de municipis.

Els consistoris tenen previst comprar forns portàtils que recorrin les finques dels agricultors dels cinc municipis interessats en la iniciativa.

L’alcalde de Torrebeses, Mario Urrea, ha afirmat, en declaracions a Europa Press, que el projecte impulsa l’economia circular aprofitant la fusta procedent de la neteja de sotabosc i de les restes de la poda.

La mancomunitat afirma que el biocarbó permet un ús més eficient de l’aigua de reg en potenciar la retenció hídrica del terra fent-ho més resilient i capaç de fer front a episodis de sequera severs, i contribueix a millorar la gestió de les dejeccions ramaderes.

tracking