SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Arbeca regala 15.000 euros en vals per al comerç local

Més de 350 famílies disposen de 40 euros per gastar abans de Nadal || Ja s'han utilitzat gairebé la meitat dels cupons

Clients bescanviant un dels vals en un comerç d’Arbeca.

Clients bescanviant un dels vals en un comerç d’Arbeca.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Arbeca ha repartit gairebé 15.000 euros en vals per gastar als comerços locals. La mesura beneficia unes 350 famílies i ha consistit a distribuir a cada una quatre vals de deu euros per gastar abans de Nadal en els trenta establiments adherits. Aquesta iniciativa pretén, segons el primer tinent alcalde, Francesc Roset, “incentivar el consum al petit comerç, promoure la cohesió social i ajudar a frenar la despoblació”.

Des de finals del mes de novembre ja s’han gastat gairebé la meitat dels vals. Encara que la majoria d’empresaris consultats aproven la mesura, molts lamenten que coincideixi amb la campanya de Nadal, quan el consum ja és elevat. “Haurien d’haver esperat al mes de gener, quan les vendes cauen”, va insistir Maria Delsams, propietària d’una xarcuteria.

D’altres estan satisfets amb l’augment de vendes. “Molts han vingut a comprar articles que gairebé mai no havien considerat abans”, va indicar María José Reñé, propietària d’una merceria. L’ajuntament va reconèixer que la campanya no és perfecta i va recordar que promou el renaixement d’una associació de comerciants i empresaris.

La localitat d’Alpicat també ha llançat una campanya de suport al comerç local i sortejarà en total 1.000 euros en vals de compra.

tracking