SEGRE

COMUNICACIONS TRENS

FGC s'assegura el finançament per a la línia de Manresa i el nou tren de la Pobla, en breu

Assumirà el servei el 2024 i Subirà afirma que serà “una fita” per estendre el model a tot Catalunya || El tercer comboi per al tren entre el Segrià i el Pallars arribarà “en les properes setmanes”

Imatge d’arxiu de passatgers a l’estació de Tàrrega, a la línia de tren de Manresa.

Imatge d’arxiu de passatgers a l’estació de Tàrrega, a la línia de tren de Manresa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es va assegurar ahir el finançament per assumir la línia de Manresa el 2024 i posar en marxa el sistema de Rodalies de Lleida, amb el qual preveu incrementar la capacitat de passatgers d’aquesta ruta fins al milió de viatgers. Ho fa a través del contracte programa per al període 2022-2026 que van firmar ahir el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, el conseller d’Economia, Jaume Giró, i la presidenta de FGC, Marta Subirà. Giró va assegurar que l’aportació de la Generalitat ascendeix a mil milions d’euros, als quals cal afegir les de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els recursos propis.

La presidenta de FGC va afirmar que “en les properes setmanes” arribarà el tercer tren per a la línia de Lleida a la Pobla de Segur, en la qual Ferrocarrils preveu invertir gairebé 53 milions en els propers cinc anys. Pel que fa a la gestió del tren de Manresa per part de la Generalitat, Subirà va afirmar que serà “una fita que demostrarà que podem estendre aquest servei a la resta del país amb el tan esperat traspàs de Rodalies”. FGC ja ha adjudicat per 63 milions la construcció i el manteniment durant 15 anys de 4 nous trens per a la línia de Manresa.

S’espera que aquest nou servei continuï generant un dèficit d’explotació, que seria cobert amb aportacions de la Generalitat. Puigneró va reclamar a l’Estat que decideixi si es compromet a fer el traspàs integral de Rodalies “abans de l’estiu”. Així mateix, va destacar que les estacions d’esquí que gestiona FGC (entre les quals es troben Boí Taüll, Espot i Port Ainé) donen feina “a més de 3.000 persones” al Pirineu.

Giró va explicar que el contracte programa firmat ahir permetrà “planificar adequadament les necessitats i prioritats de FGC en els propers cinc anys”.

Gairebé 53 milions en inversions per a la línia ferroviària cap al Jussà

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) preveu invertir 52,78 milions en la línia de tren de Lleida a la Pobla entre 2022 i 2026 per al manteniment del servei. La quantia més gran, 12,59 milions, és la que s’ha consignat per al 2023, segons consta en la documentació del contracte programa firmat ahir.

D’altra banda, FGC preveu invertir més de 800.000 euros en obres de reparació de diversos trams dels túnels de la línia de la Pobla. En concret, s’actuarà al túnel 3, al terme municipal de Vilanova de la Sal i al número 14, entre Santa Linya i Àger. En tots dos casos, es duran a terme treballs d’estabilització dels talussos amb la instal·lació de malles metàl·liques per evitar la caiguda de pedres en la infraestructura.

També s’actuarà a les voltes i se sanejaran les entrades dels túnels. Aquesta és una altra de les obres de seguretat que du a terme FGC a la línia en els últims anys.

tracking