SEGRE

ESNOTICIA

El toc de queda afecta Lleida, Mollerussa Tàrrega, Balaguer i la Seu d'Urgell

El Govern el limita als municipis de més de 10.000 habitants amb una alta incidència de casos || Màxim de 10 persones a les taules de bars i tots els establiments hauran de tancar a la 1.00

Puigneró, Aragonès i Vilagrà abans de la reunió del Consell Executiu d’ahir.

Puigneró, Aragonès i Vilagrà abans de la reunió del Consell Executiu d’ahir.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va aprovar ahir, en el marc del Procicat, els detalls de les restriccions contra la Covid que s’aplicaran a partir de divendres i durant 14 dies. Com ja va anunciar dilluns, demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’implementar el toc de queda d’1.00 a 6.00 hores, però per a aquells municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. A la província de Lleida afecta els sis municipis amb més de 10.000 habitants.

Són Lleida (amb una incidència de 443 casos), Balaguer (632), Tàrrega (306), Mollerussa (468)  i la Seu (678). El TSJC també haurà d’avalar que les reunions siguin d’un màxim de 10 persones.També es tanca el lleure nocturn i es limita l’aforament al 70% de les empreses de serveis i comerç minorista, de les sales de concert, cines, teatres, auditoris, circs d’envelat i espais similars, biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions, monuments i altres centres culturals, parcs d’atraccions i equipaments cívics i en els espais tancats de sales de vetllatori, enterraments, cerimònies fúnebres, actes i serveis religiosos i d’altres cerimònies. L’aforament de l’interior de la restauració serà del 50% i tant dins com fora, el màxim de persones per taula serà de deu i caldrà garantir la distància d’1,5 metres entre taules.

També es limita al 50% l’aforament per a activitats a l’interior dels locals d’apostes, bingos, salons recreatius i de jocs.Tots els establiments oberts al públic hauran de tancar a la 1 de la matinada, tret dels de serveis essencials. Finalment, s’instaura el teletreball entre els funcionaris de la Generalitat i es recomana en l’àmbit privat.El Govern ha pres les mesures arran dels informes del comitè científic assessor, que proposava tancar els interiors de la restauració i limitar l’obertura dels comerços no essencials. A més, no descarta “un confinament de durada curta” en el pitjor dels escenaris.

Assenyala que sense mesures s’arribaria als 25.000 casos diaris i hi hauria col·lapse assistencial.

Aragonès anuncia un “paquet d’ajuts” a sectors

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va admetre ahir que les noves restriccions contra la pandèmia són “dures” i va anunciar “paquets d’ajuts” als sectors més afectats. El president ha autoritzat al departament d’Economia que faci les transferències pressupostàries “necessàries” durant els propers dies per preparar els paquets d’ajuts. Aragonès va assegurar que els ajuts als negocis i a l’oci nocturn seran “directes”, però va deixar clar que els recursos de l’Executiu “no seran suficients” si l’Estat no els acompanya. També va dir que demanarà que les mesures s’apliquin en tot l’Estat en la conferència de presidents autonòmics d’avui, on també exigirà al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ampliï el fons Covid per al 2022. Va reclamar que l’Estat avali que la Seguretat Social doni la cobertura de baixa mèdica a les famílies amb nens confinats, encara que estiguin vacunats i siguin negatius.Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que va participar en una reunió amb altres ajuntaments de més de 50.000 habitants que es vetlli per la situació de les persones més vulnerables i sense llar i va demanar, a més, mesures econòmiques per als sectors que es veuran més afectats per les restriccions adoptades.

tracking