SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Onze anys per abusar de la fillastra i maltractar la seua parella a Preixana

Fiscalia demanava 24 anys però el tribunal no veu provat que violés la dona || “Em tocava i em deia que, si no l'hi permetia, mataria la meua mare”, va dir la menor

Un moment del judici contra l’ara condemnat.

Un moment del judici contra l’ara condemnat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a onze anys de presó un veí de Preixana de 35 anys, B.E.K., per abusar durant anys de la seua fillastra de 15 anys i maltractar la que era la seua parella. Concretament, el tribunal li ha imposat nou anys al considerar-lo autor d’un delicte d’agressió sexual a menor d’edat i a dos anys per un delicte de violència domèstica. En canvi, l’ha absolt de violar la que era la seua parella.

Val a recordar que la Fiscalia de Lleida, en el judici que es va celebrar al novembre, va sol·licitar una condemna de 24 anys de presó. A banda de la pena de presó, l’Audiència també li imposa 7 anys més de llibertat vigilada i sengles ordres d’allunyament i prohibició de comunicació amb les víctimes, d’11 anys respecte a la nena i de quatre i mig respecte a la seua exparella. A més, haurà d’indemnitzar-la amb 30.000 euros pels danys morals ocasionats.

La sentència encara no és ferma i pot ser recorreguda. El tribunal ha considerat provat que l’acusat va abusar de la seu fillastra des que tenia 11 anys valent-se de la violència o la intimidació. De fet, la menor, que actualment té 15 anys, va relatar en el judici que “em feia tocaments i em va dir que, si no l’hi permetia, mataria la meua mare”.

Un d’aquests episodis el va presenciar la dona, que va explicar que, davant de la negativa de tenir relacions, va anar a l’habitació de la seua filla per abusar d’ella. «Me’l vaig trobar a sobre de la nena i vaig aconseguir que se n’anés. Em va dir: “El que tu no m’has donat, m’ho donarà la teua filla.”» Arran d’aquests fets, la menor va explicar que els tocaments es produïen des dels 11 anys i que fins i tot es masturbava davant d’ella.

En canvi, l’acusat, que està en presó preventiva des del setembre del 2020 i ja ha estat condemnat per tracte vexatori a la seua parella, va negar els fets i va titllar la dona de “manipuladora”. La denunciant va afirmar que “em forçava a mantenir relacions sexuals, m’amenaçava dient que només la mort ens separaria”, l’obligava a portar vel i li prohibia relacionar-se amb altres persones. Tanmateix, el tribunal veu provats els maltractaments, però no que la forcés sexualment.

tracking