SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Ciutadilla habilitarà un allotjament rural a la mansió senyorial Casa Valls

També farà pisos de protecció oficial a l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

Imatge de la façana de Casa Valls.

Imatge de la façana de Casa Valls.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Ciutadilla treballa per potenciar el turisme i per guanyar nous veïns. En aquest sentit, el pressupost municipal per al 2022 preveu una partida per habilitar un allotjament rural a la mansió senyorial Casa Valls i una altra de destinada a habilitar pisos de protecció oficial a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. L’alcalde, Òscar Martínez, va destacar que “es tracta de dos actuacions que feia temps que reivindiquem”.

“D’una banda, per poder oferir un espai en el qual els visitants puguin allotjar-se, ja que a Ciutadilla teníem un dèficit en aquest sentit després que fa sis anys tanqués l’única casa rural que hi havia i sense cap altre interès privat a obrir-ne una altra, i per l’altre, per poder fer créixer el poble amb noves famílies amb nens en edat escolar, cosa que també ajudaria a mantenir oberta l’escola alhora que generaríem un lloc de treball a temps parcial”, va argumentar el primer edil. El pressupost de l’ajuntament de Ciutadilla per al 2022 ascendeix a 389.000 euros. D’aquests, uns 213.000 euros, que compten amb una ajuda del PUOSC, es destinaran a rehabilitar la planta superior de Casa Valls per convertir-la en un hostal rural amb capacitat per a nou persones en una primera fase.

Els comptes preveuen també destinar 140.000 euros de la prova pilot de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (programa de promoció de l’habitatge al món rural) a l’habilitació de quatre pisos de protecció oficial a l’antiga caserna, que es destinaran principalment a famílies amb nens en edat escolar. Un altre projecte és la substitució de la meitat de l’enllumenat públic per llums led per estalviar energia, actuació que compta amb un pressupost de 43.000 euros. Finalment, es preveu substituir la coberta del local social.

tracking