SEGRE

DRETS SOCIALS RESIDÈNCIES

Confirmen la inhabilitació de 4 anys a la Fundació Fiella

Drets Socials retira als titulars de la residència de Tremp tota la gestió || Fiscalia investiga si hi ha delicte per les morts

Imatge d’arxiu de la residència Fiella de Tremp.

Imatge d’arxiu de la residència Fiella de Tremp.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Drets Socials ha dictat una resolució definitiva en la qual confirma la inhabilitació de la Fundació Fiella de Tremp per gestionar la residència d’ancians, propietat de l’entitat, per un període de quatre anys. La gestió seguirà en mans de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, que és qui s’ha encarregat de la residència mentre ha estat intervinguda. El centre va ser intervingut pel Govern després del brot de Covid-19 que va provocar la mort de 61 residents l’any passat.

Contra aquesta resolució l’entitat podrà interposar un recurs d’alçada. El departament ha denegat les al·legacions presentades per la fundació en les quals defensava un model de gestió mixt amb Sant Joan de Déu. L’entitat ha seguit aquest anys 2021 gestionant la part econòmica i Sant Joan de Déu, l’assistencial.

La nova resolució aparta totalment el Patronat de tots els serveis de la residència, que ha firmat un conveni de col·laboració per donar continuïtat i estabilitat a l’activitat assistencial i residencial del centre. El conveni contempla el traspàs de la titularitat del servei durant aquests quatre anys a Sant Joan de Déu Terres de Lleida. La fundació també va ser multada amb 30.000 per Inspecció de Treball per irregularitats laborals i la Fiscalia investiga si hi ha delicte per la mort dels 61 usuaris.

tracking