SEGRE

MUNICIPIS TURISME

Soriguera demana ajuts per fer un ruta cicloturística

D'uns 40 quilòmetres, enllaçaria tots els seus punts d'interès

Poblat medieval de Santa Creu de Llagunes, a Soriguera.

Poblat medieval de Santa Creu de Llagunes, a Soriguera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Soriguera reclama ajuda tècnica i econòmica per poder redactar el projecte de la ruta cicloturística amb què vol enllaçar els seus 14 nuclis per a la promoció del municipi. Així es va plantejar en una recent reunió amb la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, i el subdelegat a Lleida, Jose Crespín. La ruta tindria uns quaranta quilòmetres i uniria espais com el Jardí de Roques de Rubió, el Despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes, els búnquers de la Guerra Civil de Vilamur o el mirador de la fauna de Soriguera.

Són zones de gran valor paisatgístic, geològic i històric, va explicar l’alcalde, Josep Ramon Fontdevilla. “A més, combinaria esport, turisme i salut. Comptaria amb punts de recàrrega per a bicis elèctriques i per a reparacions”, va remarcar.

Fontdevilla va incidir que els pobles petits no tenen fons per fer els projectes, la qual cosa els impedeix optar als fons Next Generation de la UE.

L’ajuntament reclama a l’Estat més control de la velocitat a l’N-260 al seu pas per Baro

D’altra banda, l’alcalde va reclamar a Cunillera i Crespín mesures per extremar el control de velocitat dels vehicles a l’N-260 a Baro ja que els senyals informatius són insuficients. “No es respecta el límit de velocitat a 50 quilòmetres per hora i la via és perillosa perquè travessa la població i ja hem tingut alguns incidents importants”, va dir. Així mateix, va assenyalar que l’ajuntament intenta suprimir traves urbanístiques per poder fer una planta superior a l’edifici del bar restaurant i poder allotjar una família.

tracking