SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

2022, any clau a Alguaire en el sector dels nanosatèl·lits

Les empreses preveuen un creixement exponencial de la facturació || La Generalitat aposta per Lleida com a “port espacial”

Imatge d’arxiu de l’aeroport d’Alguaire.

Imatge d’arxiu de l’aeroport d’Alguaire.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Empresaris de l’ecosistema català del NewSpace, la nova indústria dels nanosatèl·lits, preveuen un creixement “exponencial” en la facturació, si bé les seues actuals xifres són encara modestes, i apressen per això les administracions a invertir en aquest “sector clau” abans que s’escapi el tren. La Generalitat va llançar el 2020 l’estratègia NewSpace, que, entre altres actuacions, preveu posar en òrbita fins a sis nanosatèl·lits (el primer, l’Enxaneta, va ser llançat al març). En el marc d’aquest projecte, el Govern va plantejar convertir l’aeroport d’Alguaire en un “port espacial”.

Preveuen llançar petits satèl·lits des de les instal·lacions lleidatanes i habilitar un centre de proves de propulsió per a coets llançadora. D’altra banda, impulsen dos nous edificis per a firmes del sector aeronàutic i aeroespacial.El NewSpace és la indústria sorgida en paral·lel al CubeSat, un estàndard de nanosatèl·lits que pesen menys de deu quilos que han abaratit el cost de l’exploració espacial: l’internet de les coses, les telecomunicacions o l’agricultura són algunes de les branques en les quals aquesta nova tecnologia pot resultar útil. Empresaris del sector consultats encaren el futur amb un pronòstic comú: la nova economia espacial creixerà exponencialment i, amb aquesta, els ingressos de les companyies i el nombre de treballadors.

tracking