SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'Estat suprimeix la desviació de l'AP-2 a l'N-240 per la boira però Trànsit la reivindica

El consell de les Garrigues i alcaldes qüestionen l'eficàcia de la mesura i volen accions per circular amb seguretat || Els Mossos investiguen per què no es va activar el protocol per falta de visibilitat divendres

Els plafons que s’han instal·lat en el punt de l’accident de divendres passat a Castelldans.

Els plafons que s’han instal·lat en el punt de l’accident de divendres passat a Castelldans.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Transports ha suprimit recentment la desviació del trànsit de l’AP-2 a l’N-240 quan hi ha boira densa, però el Servei Català de Trànsit reclama que es torni a aplicar. La decisió va arribar després del final del peatge a l’autopista (l’1 de setembre) i a l’augmentar el trànsit. Fonts de Trànsit van explicar ahir que han demanat a Transports mantenir el protocol antiboira anterior, cosa que han valorat “favorablement”.

Així, la quarta fase d’aquest protocol (la desviació a l’N-240), que només s’ha aplicat en 5 ocasions, no estava en vigor divendres quan un accident a l’autopista va segar tres vides. Per la seua part, els Mossos continuen investigant per què el ministeri no va activar les altres fases del protocol. Alcaldes i el consell de les Garrigues van qüestionar l’eficàcia de la desviació del trànsit i van exigir més mesures per circular amb seguretat per l’AP-2 quan hi hagi boira.

El primer edil de Vinaixa, Josep Maria Tarragó, va reclamar “una solució perquè es pugui passar amb seguretat” per l’AP-2 i va assegurar que el remei “no és vestir un sant per desvestir-ne un altre”. L’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, va apuntar que les desviacions s’han de fer cap a “una carretera en condicions” i va reclamar el desdoblament de l’N-240. El president del consell, Jaume Setó, també va demanar duplicar aquesta via i va dir que transvasar el trànsit a la nacional suposa “posar un pedaç i traslladar la problemàtica”.

L’alcaldessa de la capital de les Garrigues, Núria Palau, ja va exigir divendres solucions definitives davant la perillositat de les carreteres de la comarca. La primera edil de l’Albi, Anna Feliu, també va demanar més mesures a l’AP-2 en cas de boira. Trànsit i l’Estat van acordar divendres reforçar amb senyals la zona de boira.

L’organisme de la Generalitat ha cedit plafons mòbils i radars en línia.

El sol llueix unes hores a Lleida i pugen lleument les temperatures

La boira va donar ahir una petita treva a les comarques del pla de Lleida i durant unes hores va tornar a lluir el sol. Aquest fet va propiciar un lleu ascens de les temperatures i, per exemple, a la capital del Segrià la màxima d’ahir va ser de 7,3 graus davant dels 3,6 de diumenge, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

La boira persistirà durant aquest matí i podria aixecar-se de nou al llarg de la jornada d’avui. Així mateix, aquesta mateixa tarda podrien tornar les nevades a la Val d’Aran, que demà s’estendrien també al Pallars Sobirà.

Una parella i la filla van morir en el sinistre i hi va haver 9 ferits més

L’accident de divendres passat a l’AP-2 al seu pas per Castelldans es va cobrar la vida de tres persones. Es tracta d’una parella de Barcelona de 38 i 37 anys i la seua filla menor d’edat, mentre que un altre també menor d’edat va ser traslladat en estat crític a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona i algunes fonts van assenyalar dissabte que hauria passat a planta. A la mateixa zona es van produir dos xocs en cadena més, un dels quals en direcció Barcelona. En total, hi va haver implicats més de 20 vehicles entre turismes i camions.

A més, el sinistre va causar uns altres 9 ferits: un nen crític, un ferit greu evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova, cinc ferits lleus traslladats a aquest mateix centre sanitari i al CAP de les Borges, i dos més de lleus que van ser donats d’alta in situ. Així mateix, un jove de 22 anys i veí d’Andorra va morir diumenge després d’un xoc frontal a Peramola.

tracking