SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Denuncia a l'alcalde de la Portella als Mossos pel desallotjament

L'oposició exigeix un ple per demanar la dimissió del primer edil

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.

Balañà, amb les pertinences apilades davant l’habitatge.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de la Portella, Carles Català (PDeCAT), és objecte d’una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra pel desallotjament que va dur a terme ambunes altres quatre persones d’un pis de la seua propietat dilluns passat (com va avançar SEGRE dimarts). La va interposar ahir a la tarda el veí expulsat de l’habitatge, tres dies després de trobar-se les seues pertinences al carrer i la samarreta que portava posada feta parracs. En la denúncia acusa Català d’haver-li donat cops de puny a les costelles i a les espatlles per fer-lo fora del domicili.

El primer edil i els que anaven amb ell el van desallotjar personalment, sense que hi participessin representants judicials ni agents de policia. Això va provocar sorpresa entre els veïns i hi va haver qui va enregistrar vídeos. El denunciant assegura que pagava 200 euros de lloguer més les despeses de l’habitatge, si bé ho feia en efectiu i sense contracte.

Després del desallotjament, ha trobat suport i assistència entre les seues amistats d’aquesta localitat del Segrià. Una vegada presentada la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, correspondrà a l’autoritat judicial decidir si s’obre una investigació, segons van puntualitzar fonts de la policia autonòmica. Català, per la seua part, ha declinat fins a la data fer declaracions.

El grup d’Independents-Acord Municipal, a l’oposició a l’ajuntament de la Portella, va formalitzar ahir la sol·licitud d’un ple que haurà de celebrar-se en les pròximes setmanes, i en el qual demanaran la dimissió de l’alcalde. Val a recordar que l’oposició municipal de qualsevol consistori té la potestat de forçar la convocatòria de fins a tres sessions plenàries. Tant els edils d’Acord Municipal com la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de Lleida han reclamat explicacions al primer edil (vegeu SEGRE d’ahir).

Aquesta última entitat va valorar que és “intolerable” un desallotjament que considera “il·legal” perquè no anava precedit d’una ordre judicial i ho va qualificar de “pràctiques mafioses”.

tracking