SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

El trànsit de camions es multiplica per 8 a l'AP-2 després del final del peatge

L'Estat creu que l'N-240 no pot assumir els vehicles que circulen ara per l'autopista || Tanmateix, mantindrà les desviacions per boira a petició de Trànsit

Imatge de les obres per enderrocar el peatge de l'autopista AP-2 a Lleida ciutat.

Imatge de les obres per enderrocar el peatge de l'autopista AP-2 a Lleida ciutat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El trànsit de camions a l’AP-2 s’ha multiplicat per vuit des que es van aixecar les barreres el passat 1 de setembre, mentre que el total de vehicles que hi circulen s’ha duplicat. Així ho van afirmar fonts del ministeri de Transports, que van explicar ahir que aquest és un dels factors que posen de manifest la necessitat de millorar el protocol antiboira de l’autopista, que contempla tancar-la i desviar el trànsit per l’N-240 quan la visibilitat cau per sota dels 75 metres. El ministeri considera que l’N-240 no té capacitat “per acollir el volum de trànsit actual de l’AP-2” després de l’augment que ha suposat la supressió del peatge.

Va destacar que desviar els vehicles de l’AP-2 “tampoc no ha demostrat ser la millor solució, ja que en el passat s’han tingut males experiències d’accidents, afortunadament sense víctimes, durant les desviacions”. Així mateix, va apuntar que aquesta mesura “implica un perjudici i genera malestar a les poblacions” per les quals passa la carretera nacional. Malgrat aquestes objeccions, l’organisme estatal va assegurar que mantindrà per ara la desviació del trànsit de l’AP-2 a l’N-240 a petició del Servei Català del Trànsit (SCT).La necessitat de revisar i millorar el protocol antiboira de l’autopista es va posar de manifest arran de l’accident múltiple del 31 de desembre passat a Castelldans, en el qual van morir tres persones.

Hi va haver controvèrsia entre l’Estat i la Generalitat sobre si les mesures de seguretat es van aplicar de forma correcta i els Mossos investiguen els fets. Juntament amb l’exigència de millorar la seguretat viària, el final dels peatges ha obert el debat sobre la necessitat de nous accessos a l’autopista. Municipis en el traçat de l’AP-2 i el seu entorn que actualment no hi tenen entrada la reclamen com a mitjà per millorar la mobilitat.

També esperen obrir la porta a noves àrees industrials i noves activitats econòmiques, tal com va succeir amb l’entrada en servei de l’autovia A-2. El procés per eliminar les illes de peatge continua en curs i l’Estat ha aparcat ara per ara la seua proposta per establir un nou sistema de pagament als conductors al tractar-se d’una mesura impopular.

Eth Portilhon: un any tancat i sense data per reobrir

El tancament del pas fronterer d’Eth Portilhon (a l’N-141 a Bossòst) compleix avui un any.

França va decidir clausurar aquesta via per alerta terrorista el 6 de gener de l’any passat i encara no hi ha data per a la obertura. L’Estat, el Conselh Generau i l’ajuntament de Bossòst n’han exigit en reiterades ocasions la reobertura, ara per ara sense èxit. Fonts municipals van assegurar ahir que no descarten mobilitzar-se i van assenyalar que el tancament del port ha comportat un impacte econòmic per als comerços i restaurants.

Des de fa un any, els veïns de Banhèras de Luishon han de fer un viatge de gairebé una hora per arribar a Bossòst quan per Eth Portilhon arribaven en uns 20 minuts.

Imatge del mes de novembre passat de les barreres que França ha instal·lat a Eth Portilhon.

Imatge del mes de novembre passat de les barreres que França ha instal·lat a Eth Portilhon.AYUNTAMIENTO DE BOSSÒST

tracking