SEGRE

METEOROLOGIA HIVERN

L'onada de fred polar deixa gairebé 7 graus sota zero al pla de Lleida

I tenyeix de blanc el paisatge a la Segarra

El paisatge blanc pel fred a Alfà, al municipi de Torrefeta i Florejacs.

El paisatge blanc pel fred a Alfà, al municipi de Torrefeta i Florejacs.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’onada de fred polar va deixar ahir gairebé set graus sota zero a Baldomar (Artesa de Segre), mentre que poblacions de la Segarra com Guissona, Torrefeta i Florejacs o Sant Ramon es van despertar amb temperatures de fins a quatre graus negatius, que van deixar el paisatge completament blanc. A les comarques del Pirineu, el fred va ser fins i tot més intens que dimecres i els termòmetres van arribar a marcar -14,9 graus a les cotes altes del Pallars Sobirà. De fet, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la matinada de dimecres a dijous es van registrar les gelades més extenses del que portem d’hivern.

Per als propers dies es mantindran les temperatures gèlides i el Meteocat va emetre un avís de perill per fred a l’Urgell, la Segarra i el Solsonès. En aquestes comarques les temperatures podrien oscil·lar entre els -6 i -1 graus, els mateixos valors que es registrarien al Pirineu i també al prelitoral català. Per la seua part, Protecció Civil va assegurar que en les pròximes hores es preveuen “temperatures mínimes extremes” a les comarques centrals de Catalunya (vegeu el desglossament).

Sol a Lleida i neu al Pirineu

El sol seguirà lluint tant avui com demà a les comarques del pla, mentre que la neu tornarà a la Val d’Aran i al Pallars Sobirà, segons les previsions del Meteocat.

tracking