SEGRE

NARCOTRÀFIC COP POLICIAL

La macropartida de cocaïna situa Lleida com a centre de tràfic de drogues

Ja era una de les grans zones productores de marihuana a Europa || El decomís de dimarts multiplica per 12 la quantitat més gran trobada fins ara a Ponent

Imatge de la macropartida de cocaïna intervinguda dimarts a Lleida.

Imatge de la macropartida de cocaïna intervinguda dimarts a Lleida.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La macropartida de cocaïna intervinguda dimarts passat en una nau del polígon El Segre de Lleida ha situat la província lleidatana al centre del narcotràfic a Catalunya i fins i tot més enllà. La demarcació ja s’havia convertit en els últims mesos en una de les zones productores de marihuana d’Europa més importants amb l’establiment a Ponent màfies que han imposat mètodes violents per protegir les seues plantacions il·legals. A aquesta realitat, una de les principals preocupacions policials i judicials a Ponent, s’ha afegit ara l’operació de dimarts passat, en la qual la Guàrdia Civil va intervenir una partida de 620 quilos de cocaïna que és, amb molta diferència, la més gran mai confiscada a Lleida, com va avançar ahir aquest diari.

Per entendre la importància de la quantitat trobada dimarts, cal destacar que la partida de cocaïna més gran intervinguda fins ara a Ponent era de 52 quilos l’any 2009. És a dir, la droga confiscada dimarts, que hauria assolit els 20 milions d’euros en cas que hagués estat venuda al mercat negre, multiplica per 12 la partida més gran confiscada fins ara a Lleida. La següent en importància es va decomissar l’any 2007 i va ser de 34 kg de cocaïna.

La partida intervinguda dimarts passat multiplica per 18 aquesta quantitat. L’elevada quantitat decomissada porta a presumir que Lleida era un important centre de distribució de cocaïna a l’Estat espanyol. El lleidatà detingut ara passarà avui a disposició judicial.

L’operació es produeix quan la província de Lleida s’ha convertit en els últims mesos en una de les zones productores de marihuana d’Europa més importants. Organitzacions mafioses procedents de l’est del continent europeu protegeixen amb mètodes violents plantacions il·legals. Aquestes pràctiques criminals han comportat un suposat crim a les Borges Blanques, en el qual no s’ha trobat encara el cadàver, i lesions a una cama a un mosso per una pistola trampa col·locada pels delinqüents a Alcoletge.

L’acusat diu que va comprar el rotor però no sap res de la droga

L’empresari lleidatà detingut per la macropartida ha admès que va comprar el rotor (una peça utilitzada en motors) de 12 tones en el qual estava oculta la cocaïna, però assegura que no sabia res de la droga. Va comprar el rotor a Panamà i anava a vendre’l a Àfrica. Fa uns dies el van informar de l’arribada del rotor al port de Barcelona i li van dir que calia fer un escàner per autoritzar l’entrega. El lleidatà va autoritzar la prova i va abonar uns mil euros per finançar-la, segons va dir ahir a aquest diari Xavier Prats, advocat que assisteix el sospitós. “Ha col·laborat en tot moment amb els investigadors perquè no sabia res de la droga”, va explicar Prats. Quan es va obrir el rotor al polígon de Lleida, la Guàrdia Civil va demanar la cobertura dels Mossos per si algú venia a buscar la droga.

tracking