SEGRE

DIPUTACIÓ CARRETERES

La carretera de Cervià i un pont a Cellers, obres prioritàries el 2022

Copen tres dels vuit milions que la Diputació preveu gastar en inversions en obres enguany || Ambdós són projectes del 2021 la tramitació dels quals s'ha retardat

El tram de carretera de les Borges a Cervià pendent de reforma. El ferm està malmès.

El tram de carretera de les Borges a Cervià pendent de reforma. El ferm està malmès.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma dels gairebé cinc quilòmetres pendents de la carretera de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues i la rehabilitació integral del pont de Monares, de la C-13 a Llimiana, són les obres que més inversió rebran aquest any per part de la Diputació. Es tracta de projectes que s’havien de dur a terme el 2021 però la seua tramitació s’ha prolongat i s’executaran al llarg d’aquest any. La carretera de les Borges a Cervià copa la inversió més gran, amb 2.030.765 euros dels vuit milions que inclou la partida de noves inversions en carreteres en el pressupost d’aquest any.

El diputat de Vies i Obres, Marc Baró, va recordar que es tracta de l’últim tram pendent d’aquesta carretera, per la qual amb prou feines es poden creuar dos vehicles. Actualment és un coll d’ampolla després de la reforma dels altres dos trams en què es va dividir el projecte. Quant al pont de Monares, al Pallars Jussà, la reforma és de gran envergadura i costarà 1.105.484 euros.

Hauran de servir per rehabilitar el pont sobre el pantà de Cellers, de 300 metres i per donar continuïtat també a la via verda que el consell comarcal habilita entre Cellers i la Pobla de Segur, amb uns altres 400. El renovat pont incorporarà un tram per als vianants, va avançar Baró.La resta d’inversions són menors, tot i que destaquen les intervencions a la carretera de Solsona a coll de Jou, la d’Ivorra a Torà i la de Nalec, cada una de les quals ronda el mig milió d’euros. Al marge de les inversions, es reservaran 4,5 milions més per a obres de conservació i manteniment.

tracking