SEGRE

INFRAESTRUCTURES SEGURETAT

Més de 200.000 euros per retirar neu de les carreteres de muntanya de Lleida

Alguns dels esquiadors que ahir van gaudir de la neu a Baqueira.

Alguns dels esquiadors que ahir van gaudir de la neu a Baqueira.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha concedit 300.000 euros en ajuts a 59 ajuntaments i un consell comarcal de les nou comarques de muntanya i la Val d’Aran per cobrir part de les despeses en les tasques de neteja de les carreteres afectades per les nevades del 2021. A Lleida s’han beneficiat 27 municipis de les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Solsonès. També els municipis d’Es Bòrdes, Canejan, Les i Vielha, a Aran, i tots els del Pallars Sobirà.

Aquest últim consell ha rebut 79.988 euros. En total, les comarques lleidatanes rebran 203.000 euros, dos de cada tres euros d’aquests ajuts. Als municipis de les comarques de muntanya, les carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal queden sovint intransitables durant episodis de fortes nevades fins que s’apliquen mesures per restablir el trànsit.

L’objectiu d’aquestes subvencions de la Generalitat és pal·liar les despeses que els ajuntaments han d’afrontar cada any per mantenir transitable la xarxa de carreteres local i, amb això, contribuir a pal·liar el desequilibri territorial que aquesta situació suposa.

tracking