SEGRE

TRIBUNALS DROGUES

Presó per al lleidatà que va rebre els 620 kg de cocaïna a la seua empresa

Insisteix que no té relació amb la mercaderia i creu que ha estat utilitzat || Sospita que la droga podria ser per a la persona a qui anava a vendre el rotor

Imatge de la droga a l’interior del cilindre del rotor.

Imatge de la droga a l’interior del cilindre del rotor.GUARDIA CIVIL/AGENCIA TRIBUTARIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida va decretar a primera hora de la tarda d’ahir l’ingrés preventiu a presó sense fiança per a l’empresari lleidatà de 48 anys J.L.R.P., que va ser arrestat dimarts com a destinatari de la macropartida de 620 quilos de cocaïna valorada en 20 milions d’euros que és, amb molta diferència, la més gran confiscada mai a Lleida, com va avançar aquest diari.

La magistrada, a petició de la Fiscalia, va sol·licitar l’ingrés a presó a causa de la gravetat de la pena a què podria ser condemnat l’investigat per ser un delicte contra la salut pública amb la circumstància agreujant de quantitat de notòria importància, al risc de fuga i al risc de destrucció de proves. L’empresonat va reiterar, com ja va dir davant de la Guàrdia Civil, que va comprar el rotor (una peça utilitzada en motors) de 12 tones en el qual estava oculta la cocaïna però no sabia res de la droga, i va dir que no té cap relació amb xarxes que es dediquen al tràfic d’estupefaents.

L’empresari va comprar el rotor a Panamà i anava a vendre’l a Àfrica. “El meu representat ha col·laborat en tot moment, cosa que demostra que desconeixia que la peça que va comprar contenia droga i ha estat víctima d’un engany”, va afirmar el seu advocat, Xavier Prats. En aquest sentit, l’investigat va suggerir que la droga podria ser per a la persona a qui anava a vendre el rotor a Àfrica.

La Guàrdia Civil continua investigant, ja que creu que darrere del carregament hi ha una xarxa internacional de tràfic de cocaïna. La substància és d’una puresa extrema, segons fonts properes al cas. Quan dimarts a la tarda es va obrir el rotor al polígon de Lleida, la Guàrdia Civil va demanar la cobertura dels Mossos per si algú venia a buscar la droga.

Val a recordar que a l’interior del cilindre de la peça es van localitzar 537 paquets de més d’un quilo cada un, embolicats en plàstics transparents, amb anagrames i dibuixos de diferents marques.

Judici per la suposada venda de droga a menors a Balaguer

L’Audiència de Lleida té previst jutjar dimecres vinent diversos veïns de Balaguer acusats d’un delicte contra la salut pública. La Fiscalia sol·licita per als acusats sengles penes de set anys de presó, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els fets van ocórrer a Balaguer l’any 2018 quan, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els pares d’un menor d’edat van acudir a comissaria a manifestar que tenien coneixement que el seu fill consumia drogues i, després d’un ingrés hospitalari, un amic del seu fill els havia dit on la comprava i qui l’hi subministrava. A partir d’aquí els Mossos van muntar un dispositiu en el qual van constatar que els acusats subministraven suposadament substàncies estupefaents a menors.

tracking