SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Afectats pel Filomena esperen ajuts un any després del temporal

Els que van presentar recursos als peritatges fets per la conselleria d'Acció Climàtica || Confien que rectifiqui ja que consideren que hi ha partides econòmiques

Un tractor neteja les carreteres a Arbeca després de la intensa nevada a les Garrigues de fa un any.

Un tractor neteja les carreteres a Arbeca després de la intensa nevada a les Garrigues de fa un any.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un any després del temporal Filomena, que va tenir greus conseqüències al pla de Lleida, i en especial als camps d’oliveres, encara hi ha agricultors que esperen ajuts pels perjudicis que va causar als arbres. Són més d’una vintena de propietaris les oliveres dels quals van patir danys i que han presentat recursos al considerar que estan mal peritats pels tècnics. Després del temporal ja es van organitzar les primeres protestes per exigir ajuts als damnificats.Els sindicats agraris Asaja, UP i JARC, la Federació de Cooperatives de l’Oli i l’ajuntament de Bovera van recórrer les valoracions de la conselleria que, segons els implicats, van excloure més de 65 per cent dels agricultors que optaven a subvencions per recuperar explotacions perjudicades, i les peticions acceptades van incloure només el 16% de la superfície en la qual els pagesos van declarar desperfectes.

L’alcalde de Bovera, un dels municipis més afectats, Òscar Acero, espera que la Generalitat rectifiqui ja que afirma que hi ha diners per fer-ho atès que la partida inicial prevista és d’uns 4 milions d’euros i només se n’ha gastat un milió. El 9 de gener del 2021 una intensa nevada va deixar més de 20 centímetres de neu en punts de les comarques del pla. Va tallar dos carreteres, la C-12 a Maials i l’LP-3322 a Mollerussa, va complicar la circulació en més vies i va obligar a suspendre trens.

Una dona va resultar ferida greu per una col·lisió entre dos vehicles a la carretera C-13 a Alcoletge. Uns 2.000 camions van quedar immobilitzats a Catalunya. El temporal de neu també va provocar el tancament de vies de tren i va deixar Lleida sense trànsit d’AVE.En el conjunt d’Espanya, Filomena va deixar quatre víctimes mortals. Madrid va quedar totalment paralitzat, amb milers de vehicles atrapats a les carreteres de la comunitat i l’aeroport de Barajas tancat.

Un tractor neteja les carreteres a Arbeca després de la intensa nevada a les Garrigues de fa un any.

Un tractor neteja les carreteres a Arbeca després de la intensa nevada a les Garrigues de fa un any.SEGRE

tracking