SEGRE

MUNICIPIS INTERVENCIONS

Gerb invertirà 50.000 euros a apuntalar el talús de l'Espígol per evitar que caigui

La muntanya de l’Espígol, l’estabilitat de la qual es vol garantir.

La muntanya de l’Espígol, l’estabilitat de la qual es vol garantir.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Os de Balaguer preveu invertir entre 40.000 i 50.000 euros a col·locar una xarxa d’ancoratge al voltant de la corona superior d’una part del talús de l’Espígol de Gerb per apuntalar-la després que amenaci de desprendre’s després de diverses alertes dels sensors col·locats al desembre per vigilar-ne l’estabilitat. L’alcaldessa, Estefania Rufach, va explicar ahir que després d’un informe de la Diputació que reconeix la necessitat d’actuar urgentment al talús, l’empresa i el consistori acordaran avui el calendari de les obres, que començaran “com més aviat millor”, va assenyalar l’edil. “Primer serà necessari un informe de riscos” i posteriorment podran començar.

Es tracta, va explicar Rufach, de segellar la part superior de la muntanya, de vuit metres d’altura (d’un total de més de 33 metres) per dos d’ample i dos de profunditat, aproximadament. Rufach va recordar que les alarmes s’han disparat en tres ocasions, l’última, el passat 6 de gener. Els sensors es van col·locar al desembre i alerten cada vegada que es registra una separació a l’esquerda de mig centímetre.

Segons algunes fonts, si la roca es desprengués es fraccionaria i alguns pedrots podrien arribar a peu de la carretera i a les façanes més properes. Els veïns han estat avisats.

tracking