SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici dos acusats de violar una jove en un parc de Balaguer

La Fiscalia demanarà una pena de 22 anys de presó per a cada un a la vista que se celebrarà dijous vinent || Els imputa dos agressions per cooperar entre ells

Els fets van tenir lloc a Balaguer el juliol del 2018.

Els fets van tenir lloc a Balaguer el juliol del 2018.PAERIA DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una pena de 22 anys de presó per a dos homes acusats de violar una jove en un parc de Balaguer l’estiu del 2018. El judici per aquests fets se celebrarà dijous que ve, 20 de gener, a l’Audiència Provincial de Lleida. El Ministeri Públic acusa de dos delictes d’agressió sexual cadascun dels acusats.

Concretament, sol·licita catorze anys de presó per la violació i vuit anys més de presó per l’agressió comesa pel seu còmplice, ja que van cooperar entre ells per agredir sexualment la víctima. Segons va informar ahir divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els fets van tenir lloc el juliol del 2018 quan la víctima passejava amb el seu gos i els dos acusats. En un moment donat, els dos homes van lligar el gos per poder agredir sexualment la jove.

A més de la pena de presó, la Fiscalia sol·licita que els dos indemnitzin la víctima amb 10.000 euros en concepte de responsabilitat civil pels danys morals causats.A finals del mes de desembre, l’Audiència de Lleida va condemnar a onze anys de presó un veí de Preixana de trenta-cinc anys per abusar durant anys de la seua fillastra de quinze anys i maltractar la que era la seua parella. Concretament, el tribunal li va imposar nou anys al considerar-lo autor d’un delicte d’agressió sexual a menor d’edat i a dos anys per un delicte de violència domèstica. En canvi, el va absoldre de violar la que era la seua parella.

La Fiscalia sol·licitava una condemna de 24 anys de presó.D’altra banda, el proper mes de març està previst que l’Audiència Provincial aculli el judici contra un jove de 26 anys per a qui la Fiscalia sol·licita una pena de divuit anys i nou mesos de presó acusat de cinc atacs sexuals a noies en carrers de la ciutat de Lleida. Va ser arrestat el gener del 2020 com a presumpte autor de quatre atacs a noies, entre elles dos nenes, una de dotze anys, encara que els investigadors el van relacionar amb una desena més.

Més de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals

? Les denúncies per delictes sexuals es van disparar el 2021 a les comarques lleidatanes, sobretot els delictes de violació.

Segons el balanç de criminalitat publicat pel ministeri d’Interior, entre els mesos de gener i setembre es van presentar 128 denúncies per delictes sexuals a la província, la qual cosa representa una mitjana de més de tres a la setmana. Respecte al mateix període del 2020, les denúncies van augmentar un 47,1%. D’aquestes, es van denunciar 31 violacions, xifra que s’ha duplicat en un any.

Segons el ministeri, mig centenar de persones van ser detingudes o investigades el 2020 com a presumptes autores de delictes sexuals i es va comptabilitzar un total de 89 víctimes. Un informe de la Universitat de Barcelona alerta que una de cada 45 dones pot ser víctima d’un atac sexual.

tracking