SEGRE

MUNICIPIS PRESSUPOST

Puigverd construirà un centre de serveis per a la gent gran

També aixecarà una potabilitzadora i acabarà la reforma de l'església

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Puig-verd d’Agramunt construirà aquest any un centre de serveis per a la gent gran. Suposarà una inversió de 459.300 euros, finançats pel PUOSC. L’alcalde, Joan Eroles, va destacar que es tracta d’una actuació “imprescindible” ja que “el futur dels pobles petits com el nostre passa per aquest model”.

L’objectiu és garantir que les persones grans puguin passar els últims anys de les seues vides al poble i gaudir d’una vida al més autònoma possible, la qual cosa contribueix al seu benestar. Aquesta és la principal inversió prevista en el pressupost municipal de l’ajuntament de Puigverd per a aquest exercici, que ascendeix a 968.300 euros, dels quals un 72 per cent són inversions reals, és a dir, un total de 697.300 euros. Eroles va explicar que és un pressupost molt elevat per a un poble com Puigverd, tot i que va destacar que bona part de les obres previstes estan subvencionades per administracions superiors, en cas contrari seria impossible portar-les a terme.Altres actuacions previstes en els comptes d’aquest any 2022 són la construcció d’una planta potabilitzadora per oferir aigua de millor qualitat –148.000 euros, finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)–, la recuperació del Molí del Siscar –191.230 euros, actuació que executa la diputació de Lleida en la qual el consistori aporta 47.807 euros, la resta està finançada entre els fons Feder i l’ens provincial– i l’última fase de la teulada de l’església de Santa Pere –amb un pressupost de 175.000 euros, obra que executa l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’ajuntament hi aporta 40.000 euros.

Aquesta última actuació és molt esperada en el municipi ja que permetrà acabar la reforma del temple parroquial després de més d’una dècada.

tracking