SEGRE

SEGURETAT DISPOSITIUS

La Policia d'Alcarràs, la primera de Lleida amb pistoles de gas pebre

Mollerussa i Solsona disposen d'esprais

Un agent de la Policia Local d’Alcarràs mostra una pistola de gas pebre.

Un agent de la Policia Local d’Alcarràs mostra una pistola de gas pebre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Local d’Alcarràs s’ha convertit en la primera de les comarques lleidatanes a disposar de pistoles de gas pebre. Fins ara, les policies de Mollerussa i Solsona eren les úniques de la província que comptaven amb dispositius de gas pebre però amb format d’esprai, com va informar aquest diari el 5 de gener passat. Fins a finals d’any, la tenien en 41 localitats catalanes.

La incorporació de les dos pistoles de gas pebre a Alcarràs es va decidir després d’haver-se viscut durant els mesos de la pandèmia situacions en les quals determinats individus es van resistir de forma violenta a l’actuació policial, segons va informar ahir l’ajuntament. Els agents van haver de suportar amenaces per a la seua integritat física, espentes, intents de forcejament i escopinades. “Alguns individus, fins i tot quan la nostra policia prova de reduir-los perquè la seua actitud suposa un risc per a ells mateixos i la resta de la ciutadania, es treuen la mascareta i arriben a amenaçar amb la possibilitat d’un contagi tirant escopinades o amb violència física”, va explicar l’alcalde, Jordi Janés.

El primer edil va afegir que, “mitjançant aquestes noves eines, els agents podran actuar sempre amb la distància de seguretat necessària i garantiran l’ordre encara millor i amb menys riscos”.Les pistoles de gas pebre són dispositius de defensa personal no letal. Es regulen mitjançant un protocol en què s’estableix com a norma general que només es poden fer servir per actuar amb individus que mostrin actituds manifestament violentes i en cap cas per dispersar multituds. El seu potencial lesiu és molt menor que el d’una pistola elèctrica Taser.

A Lleida, aquesta última només la tenen els Mossos.

Arran d’incidents durant la pandèmia amb persones que s’han resistit a l’actuació dels agents

tracking