SEGRE

Almenys set cossos de policia local de Ponent disposen de dispositius amb gas pebre

Els de Tàrrega i Alcarràs amb pistoles i la resta, aerosols

Un agent de la Policia Local d’Alcarràs mostra una pistola de gas pebre.

Un agent de la Policia Local d’Alcarràs mostra una pistola de gas pebre.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Almenys set cossos de policies locals i agents municipals de les comarques de Lleida disposen de dispositius de gas pebre com a element de defensa per reduir delinqüents amb seguretat. Són cinc més dels que apareixen a la recent resposta parlamentària del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a la pregunta formulada per Ramon Espadaler, de PSC Units, que consta en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya del 28 de desembre, com ja va informar SEGRE.

Concretament, Elena va respondre que a Catalunya hi ha 41 policies locals que compten amb dispositius de gas pebre, entre les quals en figuren només dos de lleidatanes, Mollerussa i Solsona, tant una com l’altra amb format d’esprai. Alcarràs va anunciar dimecres que havia incorporat dos pistoles de gas pebre, després que durant els mesos de la pandèmia els agents patissin situacions en les quals determinats individus es van resistir de forma violenta a l’actuació policial (vegeu SEGRE d’ahir).

No és l’única de Ponent: la Policia de Tàrrega té sis pistoles d’aquest tipus des del febrer passat i, a més, des de fa més d’una dècada disposen d’esprais. Els agents de les Borges, Balaguer o Juneda també tenen aerosols de gas pebre. Van explicar que és un element molt efectiu i que, alhora, és molt poc lesiu. En canvi, no forma part de la dotació que porten els agents de cossos com la Guàrdia Urbana de Lleida, la Seu d’Urgell, Almacelles, Tremp, Cervera o Agramunt. Alguns d’aquests cossos mediten demanar-ho.

tracking