SEGRE

COMARCAS

El fred intens 'salva' les pistes d'esquí de fons

Després de la pluja i el vent i permet activar canons || Continuarà el cap de setmana

Esquiadors a Aransa, amb 32 quilòmetres de circuit assenyalat.

Esquiadors a Aransa, amb 32 quilòmetres de circuit assenyalat.A.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fred gèlid i les temperatures sota zero han beneficiat especialment les estacions de nòrdic de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, que han podi mantenir gruixos que oscil·len entre els gairebé dos metres de neu de Tavascan i els 5 centímetres de Sant Joan de l’Erm. Els termòmetres van caure després de les festes nadalenques i el fred es va agreujar a mitjans de la passada setmana amb l’arribada de l’anticicló, que ha deixat gairebé 10 graus negatius al Pont de Suert i de més de 7 sota zero al pla. Aquestes condicions meteorològiques han preservat el bon estat de les pistes d’esquí malgrat les pluges en cotes altes i els torbs als cims.

“Les baixes temperatures han estat un factor clau perquè tinguem els mateixos gruixos de neu que al principi de temporada, ja que nosaltres amb prou feines tenim canons de neu. Tampoc el vent no va fer gaire mal perquè la majoria dels complexos estan en zones boscoses”, va indicar Imma Obiols, responsable de Tot Nòrdic.La innivació artificial ha estat decisiva en els complexos d’esquí alpí. Segons Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), titular de Port Ainé, Espot i Boí Taüll, “encara que hi ha hagut inversió tèrmica, la baixa humitat a les cotes altes i les temperatures sota zero han permès fabricar neu de molt bona qualitat”.

Els canons han funcionat també aquests dies a Baqueira, on ahir una nova nevada va deixar deu centímetres més damunt de les pistes. El mateix ha succeït a Port del Comte, on dies amb fins a 8 graus positius s’han compensaven amb mínimes de gairebé 10 graus negatius.Ahir els termòmetres van baixar per sota de zero, malgrat que les temperatures van ser més altes que en dies anteriors. A Espot 8 sota zero, 6 al Pont de Suert, a Tornabous i a Lleida ciutat, i 5 a Arties.

El Servei Meteològic de Catalunya va indicar que l’anticicló continuarà a Ponent durant tot el cap de setmana encara que les temperatures s’aniran recuperant gradualment. A la nit es continuarà arribant als 6 graus sota zero a Lleida. S’esperen més nevades a Aran que poden arribar a la cota dels 800 metres.

Esquiadors a Aransa, amb 32 quilòmetres de circuit assenyalat.

Esquiadors a Aransa, amb 32 quilòmetres de circuit assenyalat.A.E.

tracking