SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Els psicòlegs veuen creïble la jove que va denunciar una violació múltiple a Balaguer

Declara que dos excompanys del col·legi la van agredir sexualment el juliol del 2018 a Balaguer || La Fiscalia demana 22 anys de presó per a cada un d'ells

Els dos acusats durant la celebració del judici a l'Audiència de Lleida.

Els dos acusats durant la celebració del judici a l'Audiència de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va jutjar ahir dos joves de 22 anys acusats d’una violació múltiple a una excompanya de col·legi el juliol del 2018 a Balaguer. El psicòleg i la treballadora social de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) van assenyalar que el relat de la jove és “creïble”, mentre que els acusats van negar la violació i van assegurar que les relacions sexuals van ser consentides. La jove, que va admetre que tres setmanes abans havia mantingut relacions sexuals consentides amb els acusats, va declarar que els fets van tenir lloc al Parc de la Transsegre a Balaguer, on va anar amb els dos acusats a passejar el gos.

En un moment donat, va dir, aquests la van portar a un lloc apartat i van lligar el gos a un arbre, per obligar-la a mantenir relacions sexuals. “S’anaven alternant i fins i tot de vegades em violaven els dos alhora”, va assenyalar. La víctima va relatar que els va dir en diverses ocasions que no volia i que temia pel seu gos.

“S’estava ofegant amb la corretja i els demanava que no li fessin mal”, va afirmar. “Em van despullar, em van tirar a terra, m’estrenyien el coll i m’estiraven els cabells”, va afirmar. La jove té diagnosticat un trastorn de personalitat límit i durant el judici van declarar diversos psicòlegs i psiquiatres que l’han atès a l’hospital Santa Maria de Lleida.

Els professionals van confirmar que la víctima és una persona “vulnerable” i que una situació traumàtica com una violació “pot agreujar la seua inestabilitat”. Sobre això, el psicòleg i la treballadora social de l’EATAV van assenyalar que durant l’agressió la jove “patia molt pel gos i fins i tot no va reaccionar quan li feien mal a ella, sinó quan en feien a l’animal”. Van assenyalar que la jove els va dir en tot moment que ella no volia mantenir relacions sexuals, que ho va dir als acusats i que plorava.

“Si una persona plora, és evident que està fent una cosa que no vol”, va remarcar la treballadora social.La Fiscalia va sol·licitar una pena de presó de 22 anys per dos delictes d’agressió sexual. Concretament, demana 14 anys per la violació i 8 anys més de presó per l’agressió comesa pel còmplice, ja que van cooperar entre ells per agredir sexualment la víctima.

tracking