SEGRE

Sotmeten a un test de Covid els viatgers del vol la Seu-Madrid al creure que procedien d'Andorra, fora de l'espai Schengen

L'aeroport de la Seu.

L'aeroport de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els passatgers que diumenge passat van agafar el vol regular que uneix la Seu d'Urgell amb Madrid van ser obligats a fer-se un test d'antígens a l'arribar a l'aeroport Adolfo Suárez. Es tracta d'un procediment obligat per a viatgers de vols internacionals que procedeixen de països de fora de l'espai Schengen de la Unió Europea.

Els passatgers van intentar explicar als treballadors de l'aeroport que el vol era nacional, malgrat que el nom de l'aeroport d'origen fos Andorra-la Seu. Una trentena de viatgers també van haver d'omplir el formulari que Espanya reclama als que són procedents de fora de l'espai Schengen. Raül Valls, veí de la Seu que agafa el vol a Madrid cada setmana va descriure la situació de "surrealista". "Els vaig insisistir que l'origen del meu vol era la Seu d'Urgell, a Espanya", va dir, encara que va assegurar que els treballadors de l'aeroport madrileny, "no sabien on era la Seu" i li responien que "Andorra no forma part de la UE". 

Des d'Aena van explicar ahir que és el ministeri de Sanitat el responsable dels controls sanitaris i que "en cap cas" té potestat per decidir sobre aquestes proves. El govern d'Andorra va atribuir el succés a un "error humà" després de corroborar els fets amb Aena, SAnitat i Air Nostrum. Va afegir que els operaris del control de vols van activar el protocol per a vols fora de l'espai Schengen, a l'observar que procedia de l'aeroport Andorra-la Seu. 

Per la seua banda, Sanitat va atribuir els fets a un "control aleatori" i que "per aquest motiu es va sol·licitar un test d'antígens" als passatgers. 

tracking