SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Investiguen l'alcalde de la Portella per expulsar l'habitant d'un pis

Diligències arran de denúncies que també qüestionen els seus negocis immobiliaris

Les pertinences de l’habitant del pis propietat de l’alcalde, al poc de ser expulsat de l’habitatge.

Les pertinences de l’habitant del pis propietat de l’alcalde, al poc de ser expulsat de l’habitatge.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha obert diligències per investigar el desallotjament que l’alcalde de la Portella, Carles Català (PDeCAT), va dur a terme en un pis de la seua propietat amb l’ajuda de quatre persones més el passat 3 de gener. Ho van fer personalment, sense que mediessin agents de policia ni representants judicials, i contra la voluntat del desallotjat, que va assegurar ser un inquilí a qui no van fer contracte i que pagava el lloguer en efectiu. Així ho va manifestar en una denúncia als Mossos que el jutge va arxivar de forma provisional poc després.

Tanmateix, el Ministeri Públic investigarà a l’haver rebut un escrit firmat per més de trenta veïns de la localitat que esmenta aquest succés i qüestiona també negocis immobiliaris del primer edil. L’escrit remès a la Fiscalia afirma que l’alcalde, titular d’una constructora, ha adquirit i reformat diferents immobles al poble on, segons els signants, tindria inquilins en situació presumptament irregular, sense contractes ni rebuts que deixin constància del pagament del lloguer. Aquesta és la situació que va denunciar el veí expulsat del pis on vivia el passat dia 3.

Així mateix, el text qüestiona que totes les obres aconseguissin els permisos necessaris, i apunten a la possibilitat que el primer edil pogués haver-se aprofitat del càrrec en benefici propi. Les diligències hauran de determinar si aquestes afirmacions són veraces. De forma paral·lela, el jutjat de Balaguer investiga la compra el 2016 de la rectoria de la Portella per part de l’empresa de l’alcalde, que prèviament havia declarat l’edifici en ruïnes (vegeu el desglossament).

Català, per la seua part, va declinar fer declaracions.

Va declarar la rectoria en ruïna i la seua firma la va comprar al bisbatLa investigació oberta al jutjat d’instrucció de Balaguer pretén determinar si l’alcalde es va aprofitar del càrrec per adquirir, a través de la seua empresa, la rectoria del poble. La va comprar al bisbat el 2016, quatre mesos després que l’ajuntament, presidit per Català, declarés l’edifici en ruïna imminent i donés a la diòcesi un mes per demolir-lo.

Després de la compravenda, el consistori va donar el 2019 a la constructora del primer edil un nou termini de tres anys per executar obres.

tracking