SEGRE

COMARCAS

El sol atreu milers d'esquiadors a l'espera de nevades

Per assegurar gruixos i ampliar dominis

Esquiadors a les pistes de Boí Taüll.

Esquiadors a les pistes de Boí Taüll.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sol que des de fa tres setmanes no ha deixat les pistes d’esquí de Lleida a causa de l’anticicló atreu cada cap de setmana milers d’aficionats a l’esport blanc, principalment de l’àrea metropolitana de Barcelona i de les comarques lleidatanes. No obstant, durant els dies feiners també s’ha multiplicat el turisme escolar per gaudir de la setmana blanca. Són alumnes de centres de Madrid, València i País Basc i també de catalans que es rescabalen dels dos anys en què, a causa de la pandèmia, no han pogut fer aquesta activitat, segons van explicar fonts de les pistes de Ferrocarrils de la Generalitat (Port Ainé, Espot i Boi Taull).

S’hi ha de sumar també els de l’Esport Blanc. Aquesta situació, que es prolongarà com a mínim una setmana més, permet connectar els canons de neu artificial durant les nits, la qual cosa permet mantenir els gruixos als complexos hivernals. No obstant, la neu només s’acumula a les zones on hi ha innivació, de manera que hi ha moltes àrees amb vegetació i caldria una nova nevada amb la qual les estacions poguessin ampliar el domini esquiable i el nombre de pistes obertes.

De moment, només Baqueira, a la Val d’Aran, té oberts els 162 quilòmetres de la seua superfície, i Tavascan, al Sobirà els seus 5. Boí disposa de 25 de 45; Espot, de 21,5 de 25; Port Ainé, de 20 de 26, i Port del Comte, de 25 quilòmetres dels 50 amb què compta. Només a Baqueira ha nevat aquest mes i totes les pistes esperen que es tornin a registrar precipìtaciones el mes de febrer per garantir la conservació dels gruixos emmagatzemats, sobretot en una campanya que es preveu llarga, ja que Setmana Santa i el final de campanya se celebra del 10 al 17 d’abril.

tracking