SEGRE

Aragonès replica a Lambán que les discrepàncies es resolen "dialogant"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva visita a Castelló de Farfanya.

Lambán justifica haver suspès la reunió dels JJOO per una "manca de respecte institucional intolerable cap a l'Aragó"ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha replicat al seu homòleg al Govern d’Aragó, el socialista Javier Lambán, que les discrepàncies que hi pugui haver sobre la candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2030 s’han de resoldre "dialogant". "No faré més gran una polèmica que no hauria d’haver existit", ha defensat en declaracions als mitjans des de Castelló de Farfanya, on s’ha reunit amb responsables municipals i ha visitat una escola acabada de remodelar.

Els dos presidents autonòmics tenien previst reunir-se aquest divendres a la ciutat lleidatana de Balaguer per abordar diferents qüestions en les quals els dos territoris poden col·laborar, com els fons europeus o la candidatura olímpica. Tanmateix, a última hora Lambán va anul·lar la cita en considerar que els termes en els quals estava plantejada la reunió eren una "falta de respecte" per a Aragó. "No tiraré més llenya al foc", ha sentenciat el president català en ser preguntat per aquesta qüestió. Aragonès ha assegurat que manté plena disposició per reunir-se amb Lambán quan aquest el consideri oportú perquè la millor manera de resoldre les discrepàncies és "asseure’s a parlar" i treballar "en positiu".

Sobre la discrepància de fons, relacionada amb qui ha de liderar una eventual candidatura olímpica, Aragonès ha subratllat que el seu govern defensarà "el potencial de Catalunya per acollir el màxim de disciplines i proves". "Si el president d’Aragó canvia d’opinió, continuarem parlant però seguirem ferms en defensar que han de ser sostenibles, comptar amb el territori i basar en criteris tècnics on s’ubiquen les proves", ha recalcat.

El president català ha fet aquestes declaracions després de visitar la remodelació de l’escola municipal de Castelló de Farfanya, on també ha visitat l’Ajuntament acompanyat per l’alcalde, Omar Noumri, i representants de municipis de l’entorn com Montgai.

tracking